Tri poslanke iz Dravske doline

Truda Pepelnik, Marjana Kotnik Poropat in Polonca Komar so nove poslanke iz Dravske doline.
Že na vse zgodaj zjutraj so kandidatje Dravske doline oddajali svoje glasove, vsi so bili večinoma dobro razpoloženi saj je za njimi naporen mesec volilne kampanje.Sedaj pa k rezultatom. V volilnem okraju spodnje Dravske doline sta se v parlament uvrstili Truda Pepelnik državljanska lista Gregorja Viranta ter Marjana Kotnik Poropat Desus. Obe sta zatrdili, da ne bosta pozabili Ruš in se bosta redno vračali v svoje domove, prav tako pa se bosta trudili s svojimi močmi čim bolje pomagati pri razvoju spodnje Dravske doline.


Zgornja Dravska dolina ni imela toliko sreče. V parlament je bila izvoljena le ga. Polonca Komar iz državljanske liste Gregorja Viranta, za las pa je parlament zgrešila Alenka Koren Gomboc iz stranke SDS, ki je prijela največ glasov v Dravski dolini kar 31,86%. Potrebno je povdariti, da so to neuradni rezultati, kjer še niso prešteti glasovi iz tujine, tako lahko še teoretično Dravska dolina upa, da se bo v parlament uvrstila še četrta poslanka.

Po rezultatih sodeč lahko rečemo, da je od državnega povprečja izstopal g. Juri Lep, ki je prijel 4,93%, med tem, ko je stranka LDS na slovenski ravni prejela samo 1,46%.


Rezultati na nacionalni ravni so sledeči:
28,53 procenta je največ glasov prijela LISTA ZORANA JANKOVIĆA – POZITIVNA SLOVENIJA, ki bo imela 28 poslancev. Na drugo mesto se je uvrstila SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA – SDS z 26,26 %. Stranka socialni demokrati so prijeli 10.48% in so tako tretja najmočnejša stranka, sledijo ji državljanska lista Gregorja Viranta s 8,42%, Desus z 6,97%, Slovenska ljudska stranka s 6,9% in zadnja, ki je prestopila prag je bila Nova slovenija s 4,8%.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV