Prve kršitve volilnega molka

Iz strani ministrstva za notranje zadeve sporočajo,da je do 12.00 ure bilo prijavljenih 82 domnevnih kršitev volilnega molka. Največ prijav se je nanašalo na delitev volilnega materiala, teh je bilo 24,
19 prijav domnevnih kršitev volilnega molka se je nanašalo na objave na spletnih straneh in socialnih omrežjih, 15 prijav pa na plakatiranje in devet na predvajanje reklam na televiziji. Pet prijav se je nanašalo na agitacijo, po tri prijave na radio in sms sporočila, dve pa na sporne vsebine v tiskanih medijih.

Prav tako so prepovedana kakeršnakoli agetiranja oziroma komentiranja na družabnih omrežjih kot so Facebook, Twitter, itd..

Podatke o domnevnih kršitvah državljani lahko danes in nedeljo od 7. do 19. ure prijavijo na telefonsko številko dežurne službe direktorata za upravne notranje zadeve pri notranjem ministrstvu 080 21 13. V nočnem času, torej danes od 19. ure do 7. ure v nedeljo, pa bo mogoče prijave sporočati operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV