Mednarodni pojekt Comenius na GSKŠ Ruše

Zaključil se je dvoletni mednarodni program Comenius, v katerem sta sodelovali partnerski šoli Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše in ARS iz Marburga.


Učenci so s projektom pričeli leta 2009, ko se je 24 dijakov iz Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše odpravilo v Nemčijo, v Marburg, kjer so se učenci partnerskih šol ukvarjali z Grimmovimi pravljicami. V naslednjem letu so učenci iz Marburga obisk vrnili in pripotovali v Ruše. Uživali so na petdnevnem smučanju v Ribnici na Pohorju, v Rušah pa so pripravili uporizoritev pravljice o Jezerniku v treh jezikih (v slovenščini, nemščini in angleščini).

Dramatizacijo pravljice je pripravil znan slovenski režiser, pisatelj, dramatik in scenarist Tone Partljič, za glasbo in zvočne efekte pa je poskrbel kantavtor Peter Andrej.

Letos so dijaki nekaj pohorskih pravljic prevedli v nemščino in angleščino, jih ilustrirali in računalniško obdelali. Nastala je Zbirkka pohorskih pravljic v treh jezikih.

V Rušah je 21. junija potekala predstavitev projektnega dela, ki je bilo opravljeno, prav tako pa so bile podeljene zahvale vsem, ki so v projektu sodelovali.

Pomen mednarodnega sodelovanja pa koordinatorica projekta Danica Marušič vidi predvsem v širjenju prijateljstva, druženju mladih in bogatitvi tujih jezikov.

Več na BK TV v četrtek ob 18.30 v oddaji OBČINSKI INFORMATOR.

Galerija

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV