Litija in Maribor izenačena, do konca še najmanj dve finalni tekmi

Na drugi finalni tekmi državnega prvenstva v dvoranskem nogometu so bili uspešnejši futsalerji iz Litije. Po rednem delu, ki se je končal z rezultatom 5:5, so o zmagovalcu znova odločale “šestmetrovke”. Tokrat so bili bolj zbrani gostje, ki so se v finalni seriji v zmagah izenačili na 1:1.

“Bila je infarktna tekma za obe ekipi in nekaj neverjetnega za navijače,” je po koncu srečanja pripomnil trener Litije Tomislav Horvat. V rednem delu srečanja sta si tekmeca izmenjavala vlogi vodilne ekipe, večkrat pa so bili v vodstvu nogometaši Litije. Pri Mariborčanih se je znova izkazal Fideršek, ki je blestel pri asistencah ter vknjižil dva zadetka. Enako število golov pri domačih je zabil tudi Hasanbegović, ki pravi, da jim je na koncu zmanjkalo svežine.

“Na koncu, ko so igrali s petimi igralci v polju, nam je zmanjkalo svežine. Če bi imeli Totija, bi bilo veliko lažje,” je dejal Nermin Hasanbegović in s tem opozoril na odsotnost Totoškoviča, ki je počival zaradi kartonov.

2.00_15_08_12.Still002

Pri Litijanih sta velik del k zmagi pripomogli okrepitvi iz Brazilije. Velloso in Matheus sta v rednem delu skupaj trikrat premagala Puškarja. Po desetih zadetkih v rednem delu sta se tekmeca razšla brez zmagovalca, zato so o zmagi odločali kazenski streli. Tokrat je bila uspešnejša ekipa Tomislava Horvata, ki rad poudarja, da “šestmetrovke” niso loterija: “Zame to ni loterija, ker je veliko psihološko breme na igralcu, ki izvaja. Če je igralec psihološko močan, lahko uspešno izvede šestmetrovko, zato eni zadevajo večkrat, drugi manjkrat.”

Obe ekipi imata v finalni seriji po eno zmago, za osvojitev državnega prvenstva pa so potrebne tri. Sledita dve tekmi v Litiji in če takrat še ne bo zmagovalca, bo o prvaku odločala peta tekma, ki bo znova odigrana v Mariboru.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV