Gospodarska kriminaliteta v Mariboru

Mariborski policisti preiskali več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Policisti Policijske postaje Maribor I in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so konec meseca novembra 2013, po večmesečni preiskavi večih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, pridržali dve fizični osebi zaradi suma storitve večih kaznivih dejanj goljufij, poslovnih goljufij in kršitev temeljnih pravic delavcev.

Osumljeni osebi sta kot odgovorni osebi gospodarske družbe s sedežem v Mariboru, sklepali najemne pogodbe o najemu poslovnih prostorov in pogodbe o poslovnem sodelovanju za dobavo blaga in storitev z oškodovanci iz celotne Republike Slovenije, vendar pa svojih obveznosti nista poravnavala. Prav tako nista ravnala po predpisih o plači in drugih prejemkih iz delovnega razmerja ter plačilu prispevkov in sta delavce prikrajšala za pravice, ki jim pripadajo (plače in prispevki). Na ta način sta oškodovala več fizičnih in pravnih oseb z območja Republike Slovenije v skupni višini več kot 179.000 evrov.

Preiskavo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, policisti Policijske postaje Maribor I pa so po t.i. policijskem pridržanju enega osumljenca s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV