SDS za takojšen dogovor o volitvah

Strokovni svet SDS prihodnji teden začne s predstavitvami razvojnega programa.
Vsesplošna kriza in nestabilnost sta dosegli alarmantno razsežnost. Primanjkljaj v prvem delu leta je večji od grškega, vlada troši preko vseh razumnih meja in nas zadolžuje z astronomsko naglico.

Gospodarska rast je bistveno počasnejša od primerljive Evrope, Slovenija je popolnoma brez razvojnega koncepta. Vladna koalicija je razpadla, v velikih težavah je bančni sistem, hkrati pa ni znakov, ki bi kazali, da se druge državne institucije, od Banke Slovenije do predsednika države dovolj zavedajo resnosti razmer. Vsaj javnih opozoril v to smer je premalo. Trenutno manjšinsko vlado držita pokonci le še ideologija in strah pred volilci. A cena za to je postala previsoka.

Ni mogoče več v nedogled čakati brez občutne škode. Ni več časa za čakanje. Odločitev o tem, kako naprej, mora biti sprejeta pred koncem dela parlamenta, najkasneje do 15 julija. SDS je ponudila tehnično možnost za hiter razpis predčasnih volitev v obliki ustavnega zakona. Ideološka koalicija to rešitev zavrača. Ponudili smo možnost koalicije s SD po volitvah, če pristanejo na potrebno deblokado in predčasne volitve. Bili smo arogantno zavrnjeni. Sedanji vladajoči vidijo okrog sebe le politične sovražnike, s katerimi niso sposobni sodelovati.

Vir:/www.sds.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV