Predizbor za Gučo v Dravogradu

V soboto, 2. julija 2011, je pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Javnega zavoda Dravit Dravograd, Zveze kulturnih društev Dravograd in Občine Dravograd, potekalo v Dravogradu že 4. državno tekmovanje malih trobilnih sestavov kot predizbor za nastop v Guči.

Tekmovanje se je pričelo ob 18. uri, v konkurenci pa so nastopili FEŠTA BAND iz Velenja, WWTELE iz Prešnice pri Kozini, D’PALINKA BAND iz Krškega in TROBSI iz Loč. Tekmovanje je strokovno spremljala tričlanska žirija v sestavi Daniel Leskovic – predsednik, Matija Varl – član in Goran Ranković – član. Program je povezoval Jurij Brložnik. Slavnostna govornika sta bila županja občine Dravograd Marijana Cigala, ki je tudi podelila priznanja in nagrade najboljšim ter Vukoman Obrenić, predsednik skupščine občine Lučani. Na tekmovanju so nastopili tudi gostje iz Guče trubaška skupina Gorana Rankovića, ki so se letos na predizborih v Srbiji uvrstili med 18 finalistov, kateri se bodo pomerili 14. avgusta v Guči. Tekmovanje je potekalo v odličnem vzdušju, vrstni red nastopajočih pa je na koncu bil sledeči:

1. mesto FEŠTA BAND iz Velenja, osvojenih 97,33 točk – zlato priznanje s pohvalo
2. mesto TROBSI iz Loč, osvojenih 95 točk – zlato priznanje s pohvalo
3. mesto D’PALINKA BAND iz Krškega, osvojenih 93 točk – zlato priznanje
4. mesto WWTELE iz Prešnice pri Kozini, osvojenih 91,67 točk – zlato priznanje

Poleg priznanj so bile podeljene tudi razpisane nagrade za 1. mesto 1000 €, za 2. mesto 500 € in za 3. mesto 300 €.

Vsem dobitnikom nagrad in priznanj iskreno čestitamo.

Tako kot vsako leto so tudi letos prišli k nam gostje iz Srbije. Delegacija, ki so jo sestavljali predsednik skupščine občine Lučani, njegov namestnik, direktorica občinske uprave in direktorica centra za kulturo v Guči ter trubaška skupina Gorana Rankovića iz Guče so k nam dospeli že v petek zvečer. V soboto zjutraj so si najprej ogledali dvorec Bukovje, zatem pa je sledil uradni sprejem v sejni sobi Občine Dravograd. Zatem so gostje odšli na kosilo na Ribiški dom, kjer je ob 14. uri potekala tudi razglasitev rezultatov tekmovanja v lovu rib s plovcem za Pokal Občine Dravograd. Gostujoča skupina trubačev je nastopila za uvod v samo tekmovanje in v trenutku dvignila razpoloženje številne publike v šotoru. Gostje so v nedeljo zjutraj odšli nazaj v Gučo z lepimi vtisi in željo, da se avgusta srečamo pri njih na 51. saboru trubača.

Vir informacije: JSKD OI Dravograd

Galerija

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV