Podelitev zlatih grbov, priznanj in nagrad v občini Dravograd

V dvorcu Bukovje je v četrtek, 30. junija potekala slavnostna seja občinskega sveta občine Dravograd, na kateri so bila podeljena priznanja, nagrade in zlati grbi tistim posameznikom ali organizacijam, ki s svojim delom in aktivnostmi dajejo poseben pečat občini.

Zlate grbe so prejeli: Lotka Nenadič, ki vsako leto na ogled postavi velikonočne pirhe in dekorativne kvačkane izdelke in tako ohranja kulturno dediščino, Robert Koren, kapetan nogometne reprezentance Slovenije, ki občini prinaša pomemben prispevek na področju športa, Zofka Kanovnik in Elvis Breznik za uspešno vodenje in nadaljno razvijanje hotela Korošica in Območno združenje vojnih veteranov Dravograd, ki ves čas skrbi za zbiranje gradiv iz leta 1991 in organizira pohode, srečanja, proslave in na mnoge načine obeležuje dogodke iz časa osamosvojitve Slovenije.

Občinska priznanja so prejeli: Zdravko Kac, ki velja za aktivnega člana in hkrati predsednika Združenja slovenskih častnikov občine Dravograd, Janez Jurič, pisec črtic, pesmi in številnih drugih del, s katerimi razveseljuje tako občane, obenem pa promovira občino Dravograd tudi v drugih občinah in Boštjan Nachbar, košarkaš, ki je igral v najmočnejši svetovni ligi NBA.
Občinsko nagrado je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Libeliče, ki letos praznuje 120 let svojega delovanja in nesebično pomaga v požarnih in drugih nesrečah. PGD Libeliče šteje 304 člane, med njimi je veliko krajanov, starejši gasilci pa svoje znanje prenašajo tudi na mlajše generacije.

Več na BK TV v ponedeljek ob 18.30 uri v oddaji OBČINSKI INFORMATOR.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV