21:33, čet, 25. Apr

Zveza društev kurentov z novim vodstvom





V sredo, 15. maja 2019, je na Ptuju potekala volilna konferenca Zveze društev kurentov, na kateri so delegati izvolili novo vodstvo. Na volilni konferenci je bilo prisotnih 19 od 23 delegatov z glasovalno pravico, ki so na javnem glasovanju s 13 glasovi ZA, 3 glasovi PROTI in 3 VZDRŽANIMI glasovi izvolili Aleša Ivančiča iz Etnografskega društva Kurent za predsednika Zveze društev kurentov.

Kurenti
Kurenti

Novo vodstvo bo dalo poudarek predvsem sodelovanju vseh društev za ohranjanje izjemne kulturne dediščine. Novo vodstvo se tudi že veseli priprav na 60. Kurentovanje. “Z veliko odgovornostjo prevzemamo vodenje Zveze društev kurentov, ki je nosilec vpisa obhodov kurentov na UNESCO reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva,” je povedal novoizvoljeni predsednik zveze Aleš Ivančič, ki poudarja, da je za ohranjanje dediščine potrebno predvsem dobra in enakopravna povezanost številnih društev, ki negujejo tradicijo in skrbijo za prenos na mlajše rodove. Na konferenci sta bila izvoljena tudi podpredsednika zveze, Iztok Kovačec iz Etnografskega društva Zvonec in Damjan Vidovič iz Turističnega društva koranti Pobrežje ter drugi organi zveze.
“Pred nami je jubilejno 60. Kurentovanje, zato se želimo aktivno vključiti v priprave. Ocenjujemo, da je Kurentovanje v zadnjih letih naredilo velike premike za promocijo etnografije in okolja, iz katerega kurent izhaja. Nadejamo si dobrega sodelovanja z organizatorjem Zavodom za turizem Ptuj, Mestno občino Ptuj, ostalimi občinami in organizacijami, ki sodelujejo pri prenašanju kulturne dediščine ter vsemi etnografskimi društvi, ne glede ali so del zveze ali ne. Samo skupaj lahko ustvarjamo izjemne etnografske zgodbe,” so zaključili ob izvolitvi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.