21:42, čet, 25. Apr

Župan sprejel sodelujoče pri evakuaciji in deaktivaciji obeh bomb





Mariborski župan Saša Arsenovič je danes sprejel predstavnike služb, ki so nedavno sodelovale pri evakuaciji stanovalcev in deaktivaciji obeh letalskih bomb, ki so jih našli v Mariboru. Na sprejemu so bili prisotni tudi predstavniki podjetij, ki so izdatno pomagala pri organizaciji in izvedbi evakuacije ter skrbela za varnost ljudi in premoženja.

“Najprej je treba reči, da je danes vesel dan,” je izpostavil mariborski župan Saša Arsenovič in nadaljeval: “Pri takšnih stvareh je vedno velika mera zaupanja službam, ki jih imamo, in se jim zato še enkrat zahvaljujem. Je pa vedno en mali procent, da gre lahko kaj narobe. Tokrat ni bilo temu tako. Ker pa je bilo zdaj treba naenkrat urediti dve bombi relativno blizu, ampak je vsaka imela drugačen vpliv na okolje, se je pokazalo, da je mogoče treba delati na boljšem načrtu za ravnanje v takšnih primerih in v celoti.” Župan je še dejal, da bi tudi zaradi tega, ker se ve, da je v Mariboru še veliko neeksplodiranih bomb, treba narediti nek ukrep, s katerimi bi uredili gradbena dela tako, da to ne bi predstavljalo večjega stroška, hkrati pa bi bili gradbeni delavci zavarovani pred nevarnostjo. Njegova izjava je v posnetku:

Po besedah namestnika poveljnika mariborske civilne zaščite Mateja Zupaniča pa so zdaj, ko adrenalin ob reševanju že popušča, vtisi urejajo v strnjeno celoto. “Občutki so mešani,” je dejal Zupanič: “Veseli nas, da smo naredili vse, kar je potrebno, veseli nas tudi, da nas je sprejel župan Mestne občine Maribor.” Misli pa so že usmerjene naprej, kako vse izkušnje zdaj spraviti na papir. Več v posnetku:

Še vedno vesel izjemno odličnega sodelovanja vseh služb in sodelovanja prebivalcev pa je tudi Darko Zonjič, poveljnik državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki je ponovno pohvalil vse sodelujoče in tudi Mariborčane. Več v posnetku:

kako izredno pomembno je, da se dobro pripravijo, da si zaupajo ter da s čim manj premiki opravijo svoje delo pirotehniki pri deaktivaciji bomb, pa je poudaril pirotehnik Sašo Turnšek, ki je skupaj z Aljažem Leban onesposobil obe letalski bombi. Več v njegovi izjavi:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.