17:01, čet, 28. Mar

Župan Destrnika sklical Štab Civilne zaščite Občine Destrnik





Občina Destrnik je včeraj zvečer sklicala 1. nujno sejo Štaba civilne zaščite Občine Destrnik, na katero so povabili vse največje deležnike aktiviranja ljudi, ki bodo vključeni pri zamejevanju epidemije koronavirusa. Med drugim so se seznanili z ukrepom zapiranja osnovne šole.

Župan Občine Destrnik Franc Pukšič, sklicatelj izredne seje štaba, je pojasnil, da je njen namen predvsem seznanitev s situacijo epidemije v lokalnem okolju in državi ter pomirjanje morebitne nervoze in strahu pri ljudeh. Sicer pa so podali nekaj splošnih informacij o virusu, širjenju, trenutnem stanju ogroženosti v Sloveniji, preprečevanju in ukrepih, ki so jih sprejele in sprejemajo organizacije. Župan je še povedal, da sproti že na spletnih straneh in drugih družabnih omrežjih občina obvešča občane s to tematiko.

Osnovna šola Destrnik. Vir: Spletna stran Občine Destrnik

Ravnatelj Osnovne šole iz Destrnika je pojasnil, da bo šola od ponedeljka, 16. marca 2020, zaprta in da bodo otroci doma predvidoma dva tedna. OŠ Destrnik že ves čas pojava virusa sproti sprejema ukrepe, tako higienske, organizacijske kot druge, ki so potrebni za čim večjo zdravstveno varnost. Šola ima tudi izdelan načrt dela v primeru okužbe.

Občina Destrnik ima tudi že izdelan operativni načrt reševanja zaradi pojava nalezljivih bolezni pri ljudeh. Predstavnik Lekarn Ptuj pa je pojasnil, da bo Lekarna PE Destrnik od ponedeljka naprej zaprta in da se bodo Lekarne Ptuj sproti odločale o delovnem času v svojih enotah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.