20:57, tor, 23. Apr

Žrtev prometne nesreče na avtocesti pri Šentilju državljan Sirije





Mariborski policisti so pojasnili nekaj podrobnosti v zvezi s sredino večerno prometno nesrečo na avtocesti pri Šentilju, v kateri je življenje izgubil pešec, voznik pa je po trčenju pobegnil. Kot je povedal pomočnik komandirja mariborske prometne policije Anton Vinko, je bila žrtev 34-letni državljan Sirije, še vedno pa za pomoč prosijo javnost.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Po besedah Vinka so pri ponesrečenem sirijskem državljanu našli nekaj dokumentov, ki kažejo na to, da je bil pred tem v Avstriji, kam je bil namenjen, pa za zdaj ne vedo povedati.

“Že uro pred tem smo bili obveščeni, da po avtocesti hodi pešec, zaradi česar smo tja poslali patrulje, ki pa ga niso izsledile. Pozneje smo bili obveščeni, da se je znova pojavil na avtocesti, kmalu zatem pa tudi, da je bil udeležen v prometni nesreči,” je dejal predstavnik policije.

Kot je še dodal, za zdaj ne vedo, ali je v pešca na voznem pasu avtoceste trčilo motorno, osebno ali tovorno vozilo, ki je sicer malo pred 22. uro iz smeri Avstrije proti Mariboru pripeljalo pravilno. Na kraju nesreče je bilo po njegovih besedah opaženih več vozil, a za udeleženim ni ostalo nobenih sledi oziroma odpadlih delov, da bi lahko voznika izsledili.

Policisti zato neznanega voznika in morebitne priče prometne nesreče prosijo, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pokličejo na telefonsko številko 113 ali številko postaje prometne policije v Mariboru 02/450-20-30 oziroma se osebno oglasijo na postaji prometne policije Maribor na Ptujski cesti 117.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.