03:26, tor, 19. Mar

Znana nagrajenca fotografskega natečaja »Na hribovski vasi Strojna«





V koroški vasi Strojna je septembra 2013 potekal zaključni dogodek projekta »Na hribovski vasi Strojna: turistični razvoj in arhitekturna obnova«, ki je podprt s sredstvi Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji. Po zaključku projekta je v septembru in oktobru 2013 na spletni strani www.vas-strojna.si potekal tudi fotografski natečaj za doživete in inovativne fotografije vasi Strojna.

Rok za oddajo fotografij je bil en mesec (od 15. septembra 2013 do 15. oktobra 2013), glasovanje za najboljšo fotografijo je potekalo med 15. in 22. oktobrom 2013. Skupaj je na fotonatečaj prispelo 75 fotografij, ki so sodelovale v glasovanju, kjer je bilo oddanih 3665 veljavnih glasov. V skladu s pravilnikom fotografskega natečaja sta bili izbrani dve fotografiji.

Največ spletnih glasov (273) in s tem 1. nagrado (prenosnik podjetja Softtrade) je prejela Maja Juteršek za fotografijo z naslovom »Sankanje«.

Najboljša fotografija po izboru žirije (v sestavi Primož Praper, Uroš Rustja in Franci Pečnik) je fotografija z naslovom »Gospodarsko poslopje«; Maja Lešnik je zanjo prejela 2. nagrado (bon v vrednosti 150 € za nakup v podjetju Softtrade).

Nagrajencema iskreno čestitamo, vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za udeležbo na natečaju.
Več o natečaju in projektu si lahko preberete na spletni strani www.vas-strojna.si.

Nagrade bodo podeljene 18. novembra 2013 ob 17. uri na razstavišču v Koroški osrednji knjižnici, v sklopu prireditve DAN STROJNE, ko bo predstavljen fotonatečaj NA HRIBOVSKI VASI STROJNA s priložnostno manjšo fotografsko razstavo, ki bo na ogled do 27. novembra 2013.

Na hribovski vasi Strojna_avtor Maja Lesnik_Gospodarsko poslopje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.