21:52, čet, 28. Mar

Življenje dojenčice na nitki





Kot je poročal Svet na Kanalu A, naj bi mariborski anesteziologi zavračali operacijo tri mesečne dojenčice. Kot so dejali, naj tako majhnemu otroku ne bi mogli dati anestezije, oziroma je tveganje bilo previsoko.

Kot je poročal Svet, se je v mariborskem UKC znova zgodila neprijetna izkušnja staršev. Svojo trimesečno dojenčico sta pripeljala v bolnišnico od koder je bila napotena na magnetno resonanco. Ker v Mariboru ni delovala, je bila napotena v Ljubljano, kjer so odredili operacijo v UKC Maribor.

Kot so starši dojenčice pojasnili v prispevku Svet-a, do operacije najprej ni prišlo, saj naj bi mariborski anesteziologi dejali, da pri tako majhnem otroku ne morejo dati anestezije oziroma je tveganje preveliko. Ob tem se je celo pojavila možnost, da bi operacijo opravili anesteziologi iz Zagreba, vendar je znova prišlo do birokratskih zapletov.

Stanje dojenčice se je slabšalo

Zdravstveno stanje dojenčice se je po dveh dveh poslabšalo do te mere, da so jo morali priklopiti na dihalni aparat. Šele po teh zapletih so taisti anesteziologi, ki so najprej vztrajali, da operacija zaradi tveganja ni mogoča, operirali. Njeno stanje se je zapletlo, življenje pa je viselo na nitki.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot sta povedala starša za Svet, so dojenčici zatekali možgani, prišlo je do hude krvavitve in globoke kome. Včeraj naj bi se pojavili novi zapleti, saj so dojenčici morali odstraniti drenažo.
Pojasnjujeta, da so zdravniki to želeli narediti kar v bolniški sobi, vendar so po vztrajanju staršev po sterilnosti poseg opravili v operacijski sobi.

Zasluge, da je njuna hčerka še živa, pripisujejo osebju Klinike za pediatrijo Maribor. Ti so namreč vztrajali, da je operacija nujna. Starša sta v prispevku dejala, da sta želela govoriti z vodstvom UKC-ja, vendar si do sedaj za pogovor z njima še niso vzeli časa.

Vprašanja na vodstvo UKC Maribor smo danes poslali tudi mi. Po besedah tiskovnega predstavnika pa se zaenkrat na zgodbo, ki jo je razkril Svet, ne nameravajo odzvati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.