18:49, tor, 23. Apr

Živimo zdravo





Zdravje, ki je po definiciji SZO (Svetovne zdravstvene organizacije) stanje popolnega psihičnega, fizičnega in socialnega blagostanja in ne le odsotnost bolezni ali invalidnosti. Super bi bilo, če bi bilo naše zdravje zares to. Žal danes temu ni tako.

Da je naše zdravje zares odvisno od dejavnikov zdravega načina življenja, smo bili priča v sredo, 2. 11. 2011, v OŠ Selnica ob Dravi, kjer je Olivera Stanojevič Jerkovič iz Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor priredila prvo delavnico, iz programa ŽIVIMO ZDRAVO – ZDRAVJE NA PODEŽELJU, na temo Kaj vpliva na naše zdravje. Prva delavnica je bila nekoliko bolj teoretičnega tipa, saj so želeli ljudi seznaniti kaj sploh vpliva na naše zdravje in kateri so dejavniki tveganja, da lahko zbolimo. Želijo si, da bi z programom spodbudili čim več prebivalstva v Podravju k zdravemu življenjskemu slogu, ki bi pripomogel k boljšemu zdravstvenemu stanju prebivalstva.

Dejavniki, ki vplivajo na naše zdravje ločimo na tri velike skupine. To so dejavniki notranjega okolja posameznika (spol, starost, dednost, telesne in osebnostne značilnosti ), na katerega žal nimamo vpliv in dejavniki zunanjega okolja, kamor štejemo dejavnike naravnega okolja (biološki, fizikalni, kemični, biomehanični dejavniki) in dejavnike družbenega okolja (socialno ekonomski dejavniki, družbene vrednote in prepričanja).

Da se z zdravim in kakovostnim načinom življenja da vplivati na dejavnike zunanjega okolja smo lahko že nekaj teoretičnega izvedeli na prvi delavnici, katere so se ljudje udeležili v precejšnem številu, z namenom, da se naučijo živeti zdravo in, da bi sami znali prepoznati dejavnike tveganja za zdravje.
Nikar ne odlašajte in pridite na naslednje delavnice ŽIVIMO ZDRAVO- ZDRAVJE NA PODEŽELJU, kjer boste izvedeli veliko zanimivega in kjer boste lahko tudi sami aktivni in pripomogli k svojemu zdravju, ki je danes še kako pomembno za kakovostno življenje vsakega posameznika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.