12:07, pet, 19. Apr

Zinrajh odstopil s položaja vodje mariborske SDS





Predsednik mariborske SDS Zvone Zinrajh je odstopil s tega položaja, je danes potrdil podpredsednik lokalnega odbora stranke Ivan Celcer. O razlogih ni želel govoriti. Zinrajh je v sredo na družbenem omrežju Facebook zapisal, da se je za odstop odločil iz osebnih razlogov. Ostal pa naj bi član stranke in mestni svetnik.

Zvonko Zinrajh, predsednik SDS in podpredsednik sveta MČ Pobrežje, pred leti državni sekretar ministrstva za notranje zadeve.
Zvonko Zinrajh, predsednik SDS in podpredsednik sveta MČ Pobrežje, pred leti državni sekretar ministrstva za notranje zadeve. Leto 2018. 

Na telefon Zinrajh danes ni dosegljiv. Po pisanju časnika Večer, ki se sklicuje na neuradne navedbe, pa naj bi odstopil zaradi nekdanjega župana Franca Kanglerja (NLS), k sodelovanju s katerim je mariborski odbor SDS med lanskimi lokalnimi volitvami prisilila centrala stranke v Ljubljani.

Zinrajh je vodenje lokalnega odbora SDS prevzel oktobra 2016, ko je odstopil Gregor Pivec. Pred lanskimi volitvami se ga je omenjalo kot možnega kandidata SDS za župana Maribora, a je nato stranka presenetila z odločitvijo, da podpre župansko kandidaturo Kanglerja.

Po poročanju Večera Zinrajh in lokalni odbor stranke nista želela podpreti Kanglerjeve kandidature za župana, ampak so ga podprli šele, ko je centrala stranke v Ljubljani zagrozila, da ne bo podprla liste za mestni svet in da bodo lokalni odbor, če bo še naprej neposlušen, po potrebi razpustili.

Kangler zavrača, da bi kakorkoli vplival na razmere znotraj SDS. “Z SDS nimam nič. Če ima nekdo slab rezultat na lokalnih volitvah, naj krivdo išče v svojih vrstah, pri svojih odločitvah, ne pa v meni ali naši stranki,” je povedal za Večer.

Zinrajh je v sredo prenesel pooblastila za vodenje lokalnega odbora na podpresednika Celcerja in izdal razpis za predsednika, izvršilni odbor ter nadzorno komisijo, torej vse organe lokalnega odbora stranke.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.