02:45, sob, 20. Apr

Zimske počitnice v ZPM





V Domu ustvarjalnosti, na Razlagovi ulici v Mariboru, so na Zvezi prijateljev mladine Maribor tudi za letošnje zimske počitnice pripravili pester progam raznovrstnih delavnic za otroke. Četudi so delavnice v osnovi namenjene otrokom, pa lahko skupaj z njimi ustvarjajo starši, stari starši in sorodniki.

V ZPM so tudi letos pripravili večinoma brezplačne delavnice. Z njimi spodbujajo ustvarjalno druženje otrok in mladih, prostovoljcev in mentorjev, pa tudi staršev, babic in dedkov. Med 24. in 28. februarjem je na programu izdelovanje pustnih mask, pležuhov, majevskih pečatov, učenje španščine, ples in spoznavanje japonske kulture. Na voljo so tudi športne aktivnosti: od drsanja, igranja košarke, učenja elementov brazilske borilne veščine, tekmovanja v japonskem mečevanju in dirkanja s pležuhi na Pohorju. Za tradicionalni sredin izlet (ki je edina plačljiva aktivnost celotnega programa) so letos izbrali Ljubljano. Tam se obeta poseben program, kjer bodo oblečeni v rimske vojake pred barbari ubranili 2000 let staro Emono. Pravijo pa še, da bodo našli čas tudi za kopanje v Termah Atlantis.

ZPM-Mb (1)

Podrobnosti o tem, kako so otroci preživljali zimske počitnice v Domu ustvarjalnosti, v oddaji Občinski informator; v četrtek, 27.2. ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.