02:04, čet, 25. Apr

Zimska služba pripravljena





Zapadel je sneg in tudi za prihodnje dni je napovedano sneženje, zato smo vodjo režijskega obrata Občine Ruše Boštjana Jermana povprašali kako so se pripravili na današnje razmere.
Zimska_sluzba (2)
Povedal je, da se vsako leto zelo dobro pripravijo, že pred zimo izvajajo vse potrebne aktivnosti, da lahko svoje delo nato opravijo uspešno. Potrebno pa se je držati pravilnika o rednih vzdrževalnih delih, zato vsako leto sprejmejo ustrezen program izvajanja zimske službe za celotno področje občine. Obstajajo različni postopki in načini izvajanja dela kot so preventivni posipi cest, ko zapade zadostna količina snega kar je na pločnikih manj kot pri javnih cestah ga v najhitrejšem času očistijo.

Za delavce so takšni dnevi zelo naporni, saj se njihov dan začne že ob štirih zjutraj seveda odvisno od količine zapadlega snega, konča pa se ko je delo opravljeno. Pred pričetkom dela si pripravijo stroje, priključijo plug in se odpravijo na cesto. Zimske razmere jih niso presenetile in so v pripravljenosti tako, da bodo svoje delo opravili kar se da hitro.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.