Židan želi pripeljati predsedovanje Slovenije EU v Maribor

Predsednik DZ Dejan Židan je na današnjem srečanju z mariborskim županom Sašo Arsenovičem govoril o možnosti organizacije srečanja predsednikov parlamentov držav članic Evropske unije v Mariboru v okviru slovenskega predsedovanja uniji. Po njegovih ocenah je Maribor zagotovo sposoben gostiti to pomembno politično srečanje, ki ima svetovni odmev.

 dejan židan, preds. DZ

Organizacija dogodka v Mariboru je bila pobuda Židana, Arsenovič pa jo ocenjuje za izjemno priložnost za mesto. “Maribor bi s tem postavili na politično vpliven zemljevid Evrope, kar je izjemno dobra promocija za mesto. Po drugi strani pa je tudi velik izziv za nas, a verjamem, da to zmoremo in imamo dovolj znanja, da bomo ta projekt izpeljali tako, da bo v ponos ne le Mariboru, ampak celotni Sloveniji,” je dejal v izjavi za medije po srečanju s predsednikom DZ.

arsenovič

Židan je pojasnil, da si želi, da pomembni dogodki v okviru predsedovanja EU potekajo tudi zunaj Ljubljane. “Najpomembnejša mednarodna aktivnost DZ v tem mandatu bo povezana s predsedovanjem Slovenije Svetu EU, in to je organizacija izjemno pomembnega in vplivnega srečanja predsednikov parlamentov EU in nekaterih drugih držav, ki se trudijo postati članica. To je izjemno zahteven organizacijski podvig, saj bo na tej lokaciji, kjer bo srečanje predsednikov, v nekem trenutku več kot 500 ljudi, in to dva dni,” je povedal.

Z današnjim dnem se začenjajo priprave na dogodek, ki je predviden takoj po zaključku slovenskega predsedovanja v začetku leta 2022, in Židan verjame, da je dovolj časa, da pripravijo vse potrebno. “To bo velik zalogaj tudi za državo,” je dejal. Točne lokacije srečanja še niso določili, saj še preučujejo različne možnosti.
Vir: STA

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV