15:52, čet, 18. Apr

Zbirni center tudi v četrtek





S pričetkom meseca junija so spremenili delovni čas zbirnega centra v občini Ruše. Zbirni center bo odslej odprt tudi vsak četrtek med 12. in 18. uro, seveda pa ostaja strankam na voljo tudi ob torkih med 12. in 18. uro ter ob sobotah med 9. in 17. uro.

Zbirni center Ruše

Občani lahko na zbirni center prinašajo različne vrste ločeno zbranih odpadkov. Oddaja odpadkov je v glavnem brezplačna, nekatere vrste odpadkov (nevarni odpadki in podobno) se zaračunavajo skladno s cenikom. Zbirni center v Rušah je namenjen tudi občanom sosednje Selnice ob Dravi. Občan, ki želi odpadke prepustiti na zbirnem centru, mora na vhodu pokazati položnico, ki ne sme biti starejša od treh mesecev in dokazuje občanovo vključenost v sistem ravnanja z odpadki.

Zbirni center Ruše se nahaja za bivšo Tovarno dušika Ruše. Center je sodobno urejen in opremljen z ograjo, nivojsko rampo, sprejemnico, nadstreškom, različnimi kesoni za ločevanje odpadkov, zbiralnico nevarnih odpadkov ter prostorom za zbiranje zelenega obreza. Zraven zbirnega centra je v občini Ruše nameščenih tudi 140 zbiralnic oziroma tako imenovanih ekoloških otokov, kjer se ločeno zbirajo odpadna embalaža, steklo in papir.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.