13:26, čet, 28. Mar

Zaradi močnega vetra številne nevšečnosti po Sloveniji





Močan veter je čez dan povzročal številne nevšečnosti po celotni Sloveniji. Na Upravi RS za zaščito in reševanje so tako skupno zabeležili 33 dogodkov, od tega največ podrtih dreves ter razkritih streh. S Policijske uprave Kranj pa so sporočili, da je ponovno odprta cesta na Jezersko, ki je bila zaprta zaradi podrtega drevja. Pestro je bilo tudi na območju občine Ptuj in Hoče – Slivnica.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

Cesta je bila domnevno zaprta na istem mestu kot zjutraj, so sporočili s policije. Voznikom svetujejo spremljanje prometnih informacij in da so previdni na območjih, kjer gredo ceste skozi gozdove in kamnita območja z brežinami.

Kot so še opozorili na policiji, so zaradi vetra takšni dogodki možni tudi drugje. Voznike zato prosijo, da naj se ne ustavljajo direktno pred podrtim drevjem, ampak naj zapeljejo nazaj na bolj varno mesto, kjer naj počakajo na odstranitev ovire.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je močan veter nevšečnosti povzročal na območjih občin Bled, Cerkno, Hoče-Slivnica, Hrastnik, Ilirska Bistrica, Jesenice, Kranj, Kuzma, Oplotnica, Ormož, Postojna, Ptuj, Rogatec, Slovenj Gradec, Šoštanj, Tolmin, Trbovlje, Tržič, Velenje in Zagorje ob Savi. Pri intervencijah je skupno sodelovalo 35 prostovoljnih gasilskih društev in štiri poklicne gasilske enote, so še sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Veter pa nevšečnosti povzroča tudi v prometu. Na vipavski hitri cesti je med razcepom Nanos in priključkom Selo zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Zvečer in ponoči se bo veter ponovno nekoliko okrepil. Tako na agenciji za okolje opozarjajo, da bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem do jutra na izpostavljenih mestih lahko dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro, v severni in vzhodni Sloveniji pa bodo sunki severnega vetra ponekod presegali hitrost 70 kilometrov na uro. Tudi v torek bo pihal okrepljen severni veter, na Primorskem pa zmerna burja, je še zapisano na spletni strani agencije.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.