11:17, pet, 29. Mar

Zaposlitveni sejem na mariborski univerzi





Karierni center Univerze v Mariboru je danes z namenom zagotavljanja priložnosti študentom za vzpostavljanje stika z delodajalci priredilo zaposlitveni sejem. Po besedah vodje projekta Mateja Kosija želijo s tem spodbujati mlade k aktivnemu iskanju zaposlitve in jim pokazati, da obstajajo podjetja, ki se zavedajo prednosti mladega kadra.

Na sejmu, ki v takšni obliki poteka prvič, se predstavlja osem podjetij, od tega dve avstrijski. Prisotne so tudi druge organizacije, ki ciljajo na mlade in nudijo možnosti iskanja zaposlitve, praks in izmenjav v tujini. “Naš osnovni namen ni, da študentom najdemo zaposlitev, ker nismo agencija, ampak da jim zagotovimo trening zaposlitvenega razgovora in jih spodbudimo k iskanju informacij o ponudbi dela, saj samo prebiranje oglasov v časniku ni dovolj,” je za STA pojasnil Kosi.

Študentom je na voljo Karierna klinika, kjer se lahko naučijo veščin pisanja prošenj za delo in življenjepisov. Vnaprej izbranim posameznikom pa so omogočili tudi hitre triminutne zaposlitvene razgovore.

Kosi je kot prednost takšnih dogodkov med drugim navedel pridobivanje izkušenj mladih pri iskanju zaposlitve in možnost predstavitve potencialnemu delodajalcu v nevtralnem okolju. “Mlade smo predhodno opozorili, da ne gre za profilirane, ampak splošne razgovore. Tako lahko ima študent kemije razgovor z delodajalcem s področja informatike. S tem študente spodbujamo k interdisciplinarnosti in prilagodljivosti, hkrati izkušnje kažejo, da izhodiščni profil pri delodajalcu ni vedno pomemben,” je pojasnil.

Karierni center Univerze v Mariboru želi spodbujati mlade tudi k odločanju za samostojno podjetniško pot, zato popoldne prirejajo okroglo mizo na to temo. “Pravijo, da je število delovnih mest omejeno, da novih delovnih mest ni, zato ponujamo mladim razmislek, da si sami ustvarijo delovno mesto. Četudi je okolje morda neprijazno, so po naši oceni še možnosti za samostojno poklicno pot,” je dodal Kosi.

Podjetja, ki se predstavljajo na zaposlitvenem sejmu, so z različnih področij. Med njimi je razvojni center RC-IKTS iz Žalca, katerega predstavnik Borut Radi je povedal, da so priložnosti za mlade na trgu dela. “Iščemo predvsem mlad perspektiven kader, ki se je pripravljen izkazati in pokazati malo več. Niti ni toliko pomembno, s katerega področja ali stroke prihaja,” je pojasnil. Takšni dogodki se mu zdijo pomembni, ker lahko podjetje vzpostavi osebni stik s prosilcem za delo in ga tako lažje oceni kot na primer na podlagi življenjepisa.

Vir: STA

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.