00:17, sre, 24. Apr

Zapore zaradi izgradnje krožnih križišč





Mestna občina Maribor bo na Streliški cesti, v križišču z Ljubljansko ulico in Kardeljevo cesto, zgradila dve montažni krožni križišči. Z deli se bo pričelo v ponedeljek, 8. 9. 2014.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Najprej bo izvedeno montažno krožišče med Streliško in Kardeljevo cesto. Zato bo potrebna polovična zapora Streliške ceste, kjer bo promet potekal izmenično enosmerno, urejen pa bo s svetlobnimi prometnimi znaki (semaforji). Kardeljeva cesta bo v tem času zaprta za ves promet na odseku od Borštnikove ulice, zato vključevanje na Streliško cesto ne bo mogoče, prav tako ne bo mogoče vključevanje s Streliške na Kardeljevo cesto. Dela bi naj bila izvedena do srede, 17. 9. 2014. Vključevanje v promet na Streliško cesto v smeri Radvanja bo omogočen po Borštnikovi in Radvanjski cesti, v nasprotni smeri pa prek Ljubljanske ulice.

Po odprtju krožišča med Streliško in Kardeljevo cesto za promet, se bodo dela pričela izvajati v križišču Streliške ceste z Ljubljansko ulico. Tako bi naj z deli pričeli v ponedeljek, 15. 9. 2014, za kar bo prav tako potrebna polovična zapora Streliške ceste, kjer bo izmenični promet urejen s semaforji. Ljubljanska ulica bo popolnoma zaprta za vse promet na odseku od Streliške do Koprske ulice. Zaključek del se predvideva za 26. 9. 2014. Za vključevanje v promet na Streliški cesti naj vozniki uporabijo bodisi Kardeljevo, bodisi Tržaško cesto.

Mestna občina Maribor poziva vse udeležence cestnega prometa, ki za prihod v mesto ali izhod iz mesta v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic uporabljajo Streliško cesto, da se tem lokacijam poskušajo izogniti in uporabijo Tržaško cesto in Cesto proletarskih brigad oziroma zahodno obvoznico ter Cesto Proletarskih brigad.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.