01:50, pet, 29. Mar

Zaključuje se rok prijave za vpis v srednje šole in dijaške domove





Le še danes lahko devetošolci oddajo prijave za vpis v srednje šole in dijaške domove za naslednje šolsko leto. Vpis bo od 30. junija do 6. julija. Preizkuse nadarjenosti bodo srednje šole izvajale v prvem tednu junija, nekatere tudi na daljavo že v maju.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je zaradi epidemije novega koronavirusa 20. aprila sprejelo nov rokovnik, v katerem je prvotni rok za prijavo za vpis v srednješolske programe z 2. aprila podaljšalo do 11. maja. Devetošolci, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oz. bivati v dijaškem domu, se lahko še danes prijavijo, prav tako tudi šolajoči na domu in tisti, ki še niso opravljali preizkusov nadarjenosti na srednjih šolah z izobraževalnimi programi, za katere je kot posebni pogoj vpisa treba opraviti tudi ta preizkus. Srednje šole bodo izvajale preizkuse nadarjenosti od 1. do 6. junija. Če kandidat preizkusa ne bo opravil, bo še dovolj časa, da svojo prijavo za vpis prenese na drugo izbrano šolo.

Vir: Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor

Vsak pa lahko odda samo eno prijavnico za vpis, razen tistih, ki se želijo vzporedno izobraževati na programih umetniške gimnazije, za katere so razpisana mesta za vzporedno izobraževanje, ti pa morajo oddati prijavnico za vsak izobraževalni program posebej. Prijavnice so na spletni strani e-uprave, sami jo morajo natisniti, izpolniti, podpisati in poslati na izbrano srednjo šolo oz. dijaški dom. Prijavnico lahko pošljejo priporočeno po pošti (brez povratnice) ali pa skenirano na elektronski naslov izbrane šole oz. doma.

Tiste, ki se bodo prijavili v programe oziroma dijaški dom s predvideno omejitvijo vpisa, bodo o tem obvestili 26. junija popoldan (za srednje šole) oziroma 30. junija (za dijaške domove), ko bodo na spletnih straneh ministrstva objavili seznam srednjih šol oziroma dijaških domov z omejitvijo vpisa. Spodnje meje točk prvega kroga izbirnega postopka na srednjih šolah bodo na spletni strani objavili predvidoma 6. julija popoldan.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.