Zaključil se je 10. Kino brez stropa

Sinoči se je zaključil jubiljeni 10. Kino brez stropa, priljubljen ptujski art kino na prostem. Projekt je v sedmih dneh na 14 filmskih projekcij in 5 spremljevalnih dogodkov privabil 1.956 gledalcev. Temu pa lahko prištejemo še 2.500 udeležencev letošnje novosti, letnega kina na Panorami. Filmi se zdaj vračajo pod strop dvorane Mestnega kina Ptuj, ki bo obratovala tudi vse poletje.

FOTO: Mestni kino Ptuj

FOTO: Mestni kino Ptuj

Med 28. junijem in 4. julijem se je dvorišče ptujskega gradu prelevilo v slikovit letni kino. Z izjemo dveh deževnih večerov so bili večeri jasni in topli, kot nalašč za ogled filmskih mojstrovin. V žanrskem in geografskem smislu ter po avtorskih estetikah zelo raznolik program je sestavljalo 9 filmov, večinoma nagrajencev s pomembnih festivalov. Največ gledalcev sta pritegnila otvoritveni islandski film Bojevnica in zatvoritveni italijanski Srečen kot Lazzaro, na tretje mesto lestvice pa se je uvrstil evropski film leta, črno-bela poljsko- francosko-britanska ljubezenska drama Hladna vojna. Večerni spored so tudi letos dopolnjevali dopoldanski dogodki v kinu. Ena filmska projekcija je bila namenjena posebej upokojencem, druga mamicam in atijem z dojenčki, ki se težje udeležijo večernega dogajanja. Trije dopoldnevi pa so bili v znamenju otrok, ki so se lahko po ogledu slovenskih klasik Sreča na vrvici, Poletje v školjki in Poletje v školjki 2 udeležili še zanimivih spremljevalnih delavnic. Ptujski Kino brez stropa je v celoti brez vstopnin in tako je bilo tudi z letošnjo novostjo, s katero je upravitelj Mestnega kina Ptuj Center interesnih dejavnosti Ptuj 7. junija v sodelovanju z Javnimi službami Ptuj in Festivalom Arsana obeležil 10. leto Kina brez stropa. To je bil letni kino na Panorami, kjer je bila v sproščenem vzdušju travnatega griča na ogled glasbena biografska uspešnica Bohemian Rhapsody.

Kino brez stropa je nastal v časih, ko je bil Mestni kino Ptuj na robu preživetja. Z brezplačnim letnim kinom smo želeli kar najširšo množico pritegniti k ogledu kakovostnih filmov in navdušiti čim več ljudi, da ponovno odkrijejo čar kina. Danes Mestni kino Ptuj obišče že več kot 23.000 ljudi na leto, torej je namen Kina brez stropa dosežen in presežen,” je povedal direktor Centra interesnih dejavnosti Ptuj Aleksander Kraner.
Zato je zdaj, po desetih letih, čas, da si zastavimo nove cilje,” je dodala vodja projekta Nina Milošič. “Odlični odzivi na letni kino na Panorami nas spodbujajo, da razmišljamo tudi o drugih zanimivih potencialnih prizoriščih za letni kino, ki jih na Ptuju in v okolici kar mrgoli.” Filmi se na Ptuju zdaj vračajo v kinodvorano Mestnega kina Ptuj, ki je najstarejše še aktivno kino prizorišče v Sloveniji. Gledalce bo vabila vse poletje, brez odmora.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV