07:55, sre, 24. Apr

Zaključek veslaškega tečaja v Rušah





Včeraj se je v Rušah zaključil že drugi tečaj veslanja s kajaki in kanuji, ki ga je skupaj z Občino Ruše organiziral Športni park Ruše. Veslaškega tečaja se je udeležilo deset tečajnikov, trajal je pet dni, vsak dan pa so veslanje vadili po tri ure.

Veslanje_Ruše9
Vodja tečaja Jure Čuček iz Športnega društva Puresport iz Ptuja, je povedal, da so z udeležbo drugega tečaja veslanja zadovoljni ter da so se mladi veslači naučili veliko novega. “Ti tečaji, ki smo jih skupaj izvajali so bili namenjeni malo mlajši ciljni skupini, predvsem temu, da jim damo v kri to veslanje, da se naučijo pravilnih zaveslajev in tudi v prihodnosti se bodo lahko ukvarjali s tem športom,” je še dodal.

“Tečaj veslanje je del prizadevanj Občine Ruše in Športnega parka Ruše (ki ga upravlja Javni zavod Cezam), da ponudbo športnih aktivnost prenese tudi na vodne športe. S tem se tudi oživlja Drava, ki je bila dolga leta pozabljena kot športna vodna površina,” je dejal koordinator veslanja Davorin Ferk. Da bi se vse skupaj obnovilo in bi ruški prostor ob Dravi ponovno zaživel je Športni park Ruše oz. Cezam v okviru LAS pridobil sredstva za nakup čolnov znamke Roto in potrebne opreme, usposobil se je tudi objekt v lasti občine ob Dravi za hrambo čolnov.

Čez celo poletje organizirajo tudi četrtkova veslanja, kjer je občanom omogočeno veslanje pod vodstvom inštruktorjev društva Puresport, veslanje pa bo po besedah Davorina Ferka omogočeno tudi v septembru. Glavni cilj je, da k temu športu pritegnejo čimveč občanov in občank vseh generacij.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.