11:37, sre, 24. Apr

Zaključek 13. Festivala komedije Pekre





Včeraj se je v Pekrah zaključil tradicionalni festival komedije amaterskih dramskih skupin, letos že trinajsti. Ob podelitvi nagrad je festival zaključila profesionalna igralka Irena Mihelič z monokomedijo Moja briljantna ločitev.

Zaključek_festivala_komedije-5

Kot vsako leto je tudi letos ob koncu strokovna žirija podelila nagrado za najboljšo režijo, ki je odšla v roke KD ŠOK Teater Mežica za predstavo Transvestitska svatba. Nagrado za najboljšo predstavo so prejeli KD Domovina Osp za predstavo Plešejo Z D’narjem, žirija pa je posebno priznanje podelila Klemnu Klemencu za stransko vlogo v predstavi Peepshow v izvedbi KD Toneta Čufarja Jesenice. Naziv komedijantke leta, je prejela Darija Krkoč za vlogo Julije Piškavec v predstavi Plešejo Z D’narjem, komedijant leta, pa je postal Miha Brkinjač za vlogo Žana v predstavi Pridi gola na Večerjo. Prav tako je imelo poleg žirije pomembno vlogo tudi občinstvo, ki je moralo izbrati zmagovalno predstavo festivala. Po njihovem izboru je tako to letos postala predstava Najlepše, najboljše in najbolj slečene v izvedbi KD Toneta Čufarja Jesenice.

Festival je po mnenju organizatorjev tudi letos potekal po načrtih. Kot je dejal Zlatko Partlič–predsednik TD Pekre in avtor festivala komedije, je 13. festival, po aplavzu sodeč in po odzivih občinstva, uspel. Izbor je bil kakovosten in tudi nagrade so odšle v prave roke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.