08:57, čet, 28. Mar

Zakaj je Univerza v Mariboru prava izbira?





Univerza v Mariboru, ustanovljena leta 1975, je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. Ker se zavedamo, da je prehod na študij pomembna prelomnica v življenju posameznika, svetujemo da naj bo odločitev zanj premišljena.

Pri tem je pomembno, da posameznik spoznava, raziskuje in pozna svoje želje, cilje in interese, saj s tem lažje razvija karierno na področju, ki mu je dejansko blizu in predstavlja aktivno povezavo z njegovimi interesi. Univerza v Mariboru je institucija, ki ponuja vrsto priložnosti za KARIERNI RAZVOJ. Prizadevamo si, da bi si mladi z našo pomočjo ustvarili prihodnost, ki si jo želijo. Krepitev radovednosti po odkrivanju novega, neznanega in vedoželjnost sta dobra popotnika pri razvoju kariere.

POSEBNOST Univerze v Mariboru v primerjavi z ostalimi slovenskimi univerzami je dislociranost nekaterih njenih članic, saj delujejo na širšem področju Slovenije: Fakulteta za varnostne vede v Ljubljani, Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, Fakulteta za logistiko v Celju, Fakulteta za kmetijsko in biosistemske vede v Hočah, Fakulteta za energetiko v Krškem in Velenju ter Fakulteta za turizem v Brežicah. Na ta način omogočamo visokošolsko izobraževanje tudi v nekaterih regijah, kjer mladi prej niso imeli možnosti študija v lokalnem okolju.

Na mednarodnih lestvicah se Univerza v Mariboru od leta 2016 redno uvršča med ŠTIRI ODSTOTKE NAJUGLEDNEJŠIH UNIVERZ NA SVETU. Univerza v Mariboru je doslej podpisala Erasmus bilateralne sporazume z več kot 500 tujimi univerzami, tuji študentje pa so jo nagradili s priznanjem za dobro počutje tujih študentov na visokošolskih inštitucijah. Prejela je tudi Jabolko kakovosti 2020 za zgodbo o uspehu v programu Erasmus+. Univerza v Mariboru je tudi prejemnica CERTIFIKATA ŠPORTNIKOM PRIJAZNO IZOBRAŽEVANJE, ki ga podeljuje Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov in športnikom prijaznega izobraževanje.

Za prihodnje študijsko leto razpisuje Univerza v Mariboru skupno 4488 VPISNIH MEST za 81 ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV, in sicer za 49 univerzitetnih študijskih programov, 29 visokošolskih strokovnih študijskih programov in 3 enovita magistrska študijska programa. Letošnja novost je enovit MAG študijski program DENTALNA MEDICINA na Medicinski fakulteti, več vpisnih mest pa je tudi na Fakulteti za zdravstvene vede na študijskem programu ZDRAVSTVENA NEGA VS.

Prvi prijavni rok na študijske programe fakultet Univerze v Mariboru poteka do 19. marca 2021 v skladu z objavljenim Razpisom za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/2022. Za več informacij obišči spletno stran moja.um.

ZAKAJ ŠTUDIRATI NA UM
Kot razloge za študij na Univerzi v Mariboru bi še posebej izpostavili naslednje:
• učinkovit sistem tutorstva,
• visoka stopnja zadovoljstva diplomantov s študijem in pridobljenim znanjem,
• možnost številnih mednarodnih izmenjav,
• intenzivno povezovanje Univerze v Mariboru z gospodarstvom,
• možnost vključitve v številne kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti,
• možnost vključitve v tekmovalne ekipe Univerze v Mariboru, ki dosegajo vrhunske dosežke na
številnih mednarodnih študentskih tekmovanjih

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.