23:33, pet, 19. Apr

Zagorelo v mariborski trgovini Zelena japka





Malo po 1. uri je zagorelo na mali mariborski tržnici na Dominkuševi ulici. Kot so sporočili iz Snage, je do požara prišlo v šele maja letos odprti prvi trgovini brez embalaže v Mariboru Zelena japka. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastala pa je materialna škoda, saj je nočni požar uničil vse izdelke in opremo v lokalu.

Vir: FacebookEco Green Apple - Zelena japka
Vir: FacebookEco Green Apple – Zelena japka


V Snagi, ki upravlja s tržnico, so še pojasnili, da bodo obnovitvena dela, ki jih bodo morali začeti s prenovo vseh električnih inštalacij, načrtovali šele od ponedeljka, ko bo svoje mnenje o varnosti objekta podal statik.

Na Policijski upravi Maribor so v zvezi z dogodkom povedali, da je neznani storilec ponoči namerno zanetil ogenj v 200-litrskem zabojniku z odpadki. Nato je na omenjeni trgovini razbil steklo ter vanjo odvrgel goreči karton in tako zanetil požar, ki so ga pogasili gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 2000 evrov, še za 200 evrov pa je storilec, ki ga policija še išče, povzročil škode v zabojniku.

Trgovino so odprli šele maja letos in jo vodi socialno podjetje v sklopu društva Pupillam, tudi s pomočjo prostovoljnega amaterskega in profesionalnega donatorskega sodelovanja. Gre za prvo trgovino pod blagovno znamko Kupujem odgovorno, ki ozavešča potrošnike, da z družbeno odgovornim nakupom vplivajo na ponudbo izdelkov, zdravih za ljudi, živali in okolje.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.