23:48, čet, 25. Apr

Začetek sojenja Šišku





Ta teden na sodiščih po Sloveniji prinaša več odmevnih obravnav. Med drugim bo v Mariboru steklo prvo sojenje v Sloveniji po obtožbi za ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve. Po pravnomočnosti obtožnice bo pred sodnico stopil predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško.

šiško

Predobravnavni narok za Šiška

Na mariborskem okrožnem sodišču se bosta v četrtek o krivdi za očitano kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve morala izreči predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško in soobtoženi Matej Lesjak, nekdanji član podmladka SDS.

Šiško je v priporu že od 12. septembra lani, saj naj bilo, po ugotovitvah kriminalistov in tožilstva iz objav z zborovanja Štajerske varde v začetku lanskega septembra v bližini Apač, razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države. Šiško in njegov odvetnik Viktor Osim sta sicer vložila zahtevo za varstvo zakonitosti, v kateri sta navajala, da njegovo ravnanje ne dosega zakonskih znakov očitanega kaznivega dejanja, saj ni bilo usmerjeno v ogrozitev ustavne ureditve.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.