22:39, čet, 25. Apr

Začetek Drava festivala z Dejanom Zavcem





Danes se bo začel 2. Drava festival z zabavnim triatlonom, na katerem se bosta v Drava Centru na Limbuškem nabrežju pomerila, ambasador festivala Dejan Zavec in kralj Drave Borut Rojs. Vse do 16. julija bo s serijo izobraževalnih, športnih in kulturnih dogodkov vzdolž celotne Drave v Sloveniji spodbujal življenje na in ob reki.

Drava_center 

Namen festivala je reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, ter dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju. Hkrati želi povezati tako posameznike, kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov na tem območju. S tem želijo spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo.

Zasnovan je kot skupek enotno promoviranih izobraževalno-naravovarstvenih in rekreacijsko-turističnih dogodkov.  Organizirajo jih raznovrstna društva in druge organizacije. Dogajanje koordinira Skupina za Dravo na čelu z Regionalno razvojno agencijo (RRA) Koroška in Zavodom za turizem Maribor-Pohorje. Dogodki bodo potekali večinoma ob koncih tedna.

Medtem ko je festival lani, ko so ga priredili prvič, trajal deset dni, so ga letos razširili na več kot dva meseca in s tem povečali število vključenih organizatorjev, posledično tudi dogodkov. Med drugim bodo v okviru Drava festivala priredili vrsto tekaških prireditev, kolesarjenj in vodenih ogledov. Na obrežju reke bodo vodene vadbe in likovne delavnice. V Mariboru pa bodo postavili “mestno plažo“, ter na Ptuju organizirali večerni tek. V Radljah ob Dravi pa dan odprtih vrat vodnega parka.

V festival so vključili tudi že obstoječe prireditve, kot sta Na Koroškem je fajn, s predstavitvijo koroških splavarjev in mednarodna veslaška regata z osmerci v organizaciji Univerze v Mariboru. Znotraj festivala bo teklo tudi mednarodno srečanje splavarjev Evrope, ki ga letos gosti Maribor.

Ambasador Drava festivala je nekdanji svetovni boksarski prvak Dejan Zavec, ki mu reka Drava s svojo trdoživostjo predstavlja vir navdiha. Ponovno bodo imeli tudi kralja Drave, kar je naziv, ki ga Potapljaško društvo Maribor že vrsto let podeljuje osebam, ki so še posebej zaslužne za skrb za Dravo. Trenutno ta naziv nosi Borut Rojs, lastnik Drava centra na Limbuškem nabrežju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.