06:30, tor, 16. Apr

Začetek dobrodelne akcije Star papir za dober namen





Danes se je začela dobrodelna akcija Star papir za dober namen, preko katere bo po celotni Sloveniji podjetje Surovina zbiralo v posebej označenih zabojnikih star papir, izkupiček od celotno izbranega papirja pa bo predalo Društvu Sonček Maribor. Organizator in koordinator akcije je Društvo Komenda Maribor.

Oznaka na zabojnikih
Oznaka na zabojnikih

Sonček Maribor bo izkupiček od akcije Star papir za dober namen namenilo plačilu stroškov za zdravstveno-terapevtske kolonije, namenjene starejšim otrokom in mladostnikom, na katere gredo otroci in mladostniki brez staršev, a z osebnimi spremljevalci, ki so nujno potrebni za nego in pomoč. Lidija Šestak Zorič, predsednica društva Sonček Maribor poudarja, da so take kolonije potrebne ne samo iz zdravstvenih in terapevtskih potreb, ampak tudi za socializacijo otrok in mladostnikov:

Osnovno poslanstvo podjetja Surovina je zbiranje in obdelava odpadkov, obenem pa se tudi večkrat z veseljem odzovejo pozivu za sodelovanje v tovrstnih dobrodelnih akcijah, je na predstavitvi akcije povedal Jure Fišer, direktor Surovine, ki verjame, da lahko pri tem pomagamo prav vsi:

Društvo Komenda Maribor je del družine vitezov Templjarjev, ki se združuje pod krovno organizacijo OSMTH Slovenija. So nasledniki več kot 9000-letne tradicije, danes opravljajo predvsem dobra dela, organizirajo razne dobrodelne akcije in pomagajo socialno šibkim. Jure Žnidarič iz Društva Komenda Maribor, OSMTH Slovenija, je povedal, da so s Sončkom bili povezani že prej in da so se na podlagi pogovorov s predsednico Sončka Maribor hitro odločili za tako dobrodelen korak:

Seznam vseh 18 lokacij, kjer lahko oddate star papir za dober namen, je objavljen na spletni strani Surovine. Akcija bo potekala dva meseca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.