12:13, sob, 20. Apr

Za županjo Maribora tudi Alenka Iskra iz SD





Kandidatka SD za županjo Mestne občine Maribor je nekdanja predsednica uprave Term Maribor Alenka Iskra. Za kandidaturo se je odločila, ker verjame, da lahko razmere v mestu obrne na bolje. “Ker mi je mar za naše mesto in si želim napredka za naše mesto,” je povedala na današnji predstavitvi.

Alenka Iskra, SD MB“V zadnjih letih smo bili priča ne ravno najuspešnejšemu vodenju mesta, kar vidimo skozi kar nekaj nerealiziranih ali neuspešno realiziranih projektov in obljub,” je povedala. S svojimi izkušnjami in ekipo SD, “s katero smo pripravili prebojni, razvojno in socialno podprti program”, verjame, da lahko popelje mesto “v pravo smer”. “Prvi korak je stabiliziranje razmer, potem pa odgovorno naprej proti sodobnemu, prijaznemu in po meri občanov urejenemu mestu,” je njeno vodilo.

“V Mariboru je treba prekiniti z nerealnimi in megalomanskimi projekti. Socialni demokrati bomo pripravili projekte, ki bodo dobri za mesto in podprti z realnimi in izvedljivimi resursi in možnostmi,” je dodala. Podrobnejši program naj bi predstavila v prihodnjih dneh, med drugim pa napoveduje celovito reševanje problemov in boljše upravljanje občinskih podjetij.

Po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka je 12 let vodila Terme Maribor, nato dve leti še Rimske terme, zdaj pa v Mariboru vodi socialno podjetje Kooperativa Dame. “Ima dolgoročne izkušnje na področju vodenja in verjamemo, da zna Maribor spremeniti na bolje,” je izpostavila poslanka DZ Bojana Muršič v imenu SD, ki ima v trenutni sestavi mestnega sveta dva sedeža.

Župansko kandidaturo v Mariboru so doslej javno napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, novoizvoljena poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin. Kandidaturo nameravajo vložiti z zbiranjem podpisov, medtem ko bodo nekdanji župan Franc Kangler, mestni svetnik NSi Zdravko Luketič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič in nekdanji poslanec DeSUS Uroš Prikl kandidirali s podporo stranke.

S podporo pred kratkim ustanovljene stranke se v bitko za župana vključuje Aleksander Kamenik. Kandidat Liste novinarja Bojana Požarja je Igor Domanjko, Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar, med kandidati za župana pa se omenja tudi Vlada Šego, Matica Matjašiča in Andreja Šiška.

Po neuradnih navedbah naj bi se za kandidaturo odločil tudi podjetnik Saša Arsenovič, kar zna odločno premešati karte na mariborskem političnem parketu. Danes je javnosti predstavil svojo najnovejšo investicijo v mestu – turistično namestitveni objekt Garden Rooms, s katerim nadaljuje svoja prizadevanja za oživitev zapuščenih stavb v starem mestnem jedru. Na vprašanje glede kandidature je povedal, da bo končen odgovor podal v prihodnjih dneh. “Moje vizije so jasne, prepričujejo me že dolgo in mogoče je res čas, da strnemo vrste in skupaj zgradimo to, česar nimamo. Izziv je res velik. Nisem še rekel čisto da,” je dejal. Danes naj bi dorekli še zadnje podrobnosti, več pa naj bi bilo znanega v četrtek popoldne.

Po poročanju časnika Večer naj bi njegovo župansko kandidaturo vložila SMC, računa pa tudi na široko podporo znanih Mariborčanov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.