09:27, pet, 29. Mar

Za župana Maribora še Borut Ambrožič in Rok Zalar





Število kandidatov za župana Maribora je doseglo nov rekord. Medtem ko se jih je za to mesto na zadnjih volitvah pred štirimi leti potegovalo 17, jih bo na volitvah 18. novembra 18. Mimo javnosti sta namreč svojo kandidaturo oddala tudi Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja) ter Rok Zalar (Andrej Čuš in Zeleni Slovenije).

 ambrožič

Za favorita veljajo aktualni župan Andrej Fištravec, ki je kandidaturo vložil z zbranimi podpisi občanov, nekdanji župan Franc Kangler, ki ga poleg njegove NLS podpirata še SDS in SLS, ter podjetnik Saša Arsenovič, ki je kljub zbranim podpisom kandidat SMC.

Županski kandidati so še neodvisni kandidatki Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin, Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope), Aleksander Kamenik (SAK), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija).

Na volitvah leta 2014 se je za položaj župana Mestne občine Mariborpotegovalo 17 kandidatov. V drugi krog sta se prebila Kangler in Fištravec, ki je na nadomestnih volitvah leto in pol prej, na katerih je bilo 11 županskih kandidatov, nasledil Kanglerja. Ta je s položaja odstopil po protestih konec leta 2012, ki jih je zanetila postavitev radarjev na cestah.

Na volitvah leta 2010 je bilo 12 županskih kandidatov, leta 2004 dva več, leta 2002 pa deset.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.