05:58, sob, 20. Apr

Za Športni center Pohorje še ni rešitve





Športni center Pohorje, ki je nedavno pristal na slabi banki, še vedno ni našel primerne rešitve za svoj obstoj, tudi Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) pa doslej ni zagotovila likvidnostnega denarja, piše današnji Večer in dodaja, da plače zaposlenih zamujajo že za dva tedna. Državni lastniki so nedavno zavrnili dokapitalizacijo.

ŠC Pohorje

Kot piše časnik, je DUTB obljubila priliv svežega kapitala, a naj bi za to postavljala nerealne pogoje, pri čemer zgolj pojasnjuje, da “predlog temelji na sodelovanju vseh pomembnih deležnikov družbe”. Tudi vodstvo Športnega centra Pohorje o podrobnostih ne želi govoriti, po neuradnih informacijah časnika pa naj bi DUTB od podjetja zahtevala, da se s svojimi dobavitelji dogovori za odlog tudi zapadlih plačil, kar pa glede na nedavno izpeljavo prisilne poravnave naj ne bi bilo sprejemljivo.

Prokurist športnega centra Stane Brglez še vedno upa na dogovor, saj je po njegovem lažje prodajati delujočo družbo kot tako, ki je v stečaju. Ker imajo blokirane račune, več kot sto zaposlenih že dva tedna čaka na marčevsko plačo, za katero bi potrebovali okoli 200.000 evrov. Znova naj bi se v reševanje težav aktivno vključila Mestna občina Maribor, kjer znova preverjajo, kako predčasno nakazati nov obrok nadomestila za opravljanje javne službe prevoza potnikov z gondolo.

Mariborska občina naj bi po informacijah Večera bila aktivna tudi v pogovorih z DUTB, saj želijo storiti vse, kar je mogoče, da zavarujejo interese turizma in javne interese v zvezi s tem. Znano je, da je MOM lastnica nove vzpenjače, ki so jo pred nekaj leti zgradili s pomočjo evropskega denarja, zato je stvar še bolj zapletena.

Ena od možnosti je, da bi upravljanje vzpenjače prevzelo katero od javnih podjetij, najverjetneje Marprom, vendar pa ŠC Pohorje vsaj do konca letošnjega leta vzpenjače ne sme predati iz svojih rok. S prejemom 4,6 milijona evropskega denarja se je namreč leta 2009 zavezalo, da bo napravo upravljalo vsaj pet let od začetka obratovanja, sicer mora vrniti evropska sredstva, je še pisal Večer.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.