17:40, sob, 20. Apr

Za gradnjo ceste v Poslovno proizvodni coni Tezno potrjen evropski denar





Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o evropsko podprtem sofinanciranju gradnje ceste v Poslovno proizvodni coni Tezno. Vrednost projekta, ki ga bo izvedla Mestna občina Maribor, je 400.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 246.000 evrov.

Vir: google maps

Kot so sporočili iz vladne službe, je namen projekta izvedba gradbeno-obrtnih del pri novogradnji cestnega odseka z vso pripadajočo infrastrukturo na zahodnem delu poslovno proizvodne cone na Teznem, ki je ena največjih v regiji. Podjetja na tem območju sicer že delujejo, vendar cesta in komunalno-energetska infrastruktura še nista zgrajeni.

Z naložbo bodo zagotovili normalne pogoje za poslovanje podjetij in omogočili njihovo širitev oz. gradnjo novih objektov. S tem bodo podjetja dobila možnost za svojo rast, mogoče bo tudi odpiranje novih delovnih mest, ki so pomembna za Maribor in širšo podravsko regijo. Cesta bo prispevala tudi k večji prometni varnosti in boljši urejenosti cone.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.