01:03, pet, 29. Mar

Za Drugo priložnost izjemno zanimanje





V soboto, 13. aprila, podjetje Snaga med 8. in 13. uro na tržnici Tabor organizirali prvi dogodek, s katerim želimo prispevati k oživitvi tudi te lokacije. Druga priložnost je dogodek, ki ga lahko izkoristimo vsi, ki imamo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljamo in potrebujemo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne.

Prijave še zmeraj zbirajo s prijavnico, ki jo najdete tukaj. Zainteresirani prodajalci jo lahko najdete tudi na tržnici Tabor ali na sedežu mestne četrti Nova vas. Doslej so zbrali 50 prijav, tako se jim bo v soboto pridružilo najmanj 50 novih prodajalcev, obeta pa se pester tržni dan.

Na »prodajnih policah« bodo ponujali številne uporabne stvari: bobne, ročni nogomet, video igrice, kolesa, otroške poganjalčke, rolerje, otroško opremo, oblačila, obutev in športno opremo.

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

Ponosni smo, da se je prijavilo tudi nekaj otrok, ki se bodo prek Druge priložnosti prvič srečali z denarjem, ki ga bodo zaslužili z lastnim delom. Druga priložnost bo imela tudi humanitarno noto, saj bomo prodajalcem, ki svojih stvari ne bodo prodali, ponudili možnost, da jih podarijo mariborskemu Rdečemu križu,” sporočajo iz mariborske Snage.

Za malico bodo poskrbeli v baru Branjevka, kjer bodo stregli čevapčiče in palačinke. “Verjamemo, da bo Druga priložnost odlično izhodišče za oživljanje tržnice Tabor, ki želi slediti dobri praksi male tržnice na Kidričevem trgu. Ponovno uporabo smo izbrali iz dveh razlogov: zaradi zmanjševanja količin odpadkov, za kar si prizadevamo tudi na mariborskih tržnicah, po drugi strani pa vsak od nas v svojih omarah najde stvari, ki jih ne potrebuje več, torej se lahko z Drugo priložnostjo identificira vsak, kar je za sprejemanje projekta izjemnega pomena,” še dodajajo v Snagi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.