12:43, pet, 29. Mar

Z Odprto kuhno na Ptuju od Gorenjske do Mehike





V soboto, 8. junija, bo na Mestnem trgu na Ptuju ponovno živahno brbotalo in cvrčalo, saj se v najstarejše slovensko mesto vrača kulinarična karavana Odprte kuhne. Med stojnicami z bogato ponudbo slovenskih in mednarodnih jedi se bodo obiskovalke in obiskovalci lahko sprehodili od 10. do 21. ure ter skorajšnjemu poletju nazdravili z izbranimi vrhunskimi vini, kraft pivi in drugimi inovativnimi napitki.

Vir: Odprta kuhna
Vir: Odprta kuhna

Odprta kuhna se bo na Ptuju letos predvidoma ustavila še 27. julija in 19. oktobra. Tokrat bo Odprta kuhna s seboj pripeljala kar štiri odlične novosti, dve vrhunski slovenski restavraciji in dva izjemna ponudnika ulične hrane. Če se iz Celja odpravimo proti izviru Savinje, se bomo ob poti verjetno precej lačni znašli v bližini Hotel in restavracija Planinka v Ljubnem ob Savinji, ki jim je znani gurmanski vodnik Gault&Millau Slovenija 2019 podelil dve kapi.

Z vami bo tudi kuharski mojster Zdravko Robič iz svežih sestavin ustvarja tradicionalne jedi, ki jih rad domiselno zasuče. Na Odprti kuhni se predstavljajo z zgornjesavinjskimi žlinkrofi, polnjenimi s suhim domačim mesom in prelitimi z jabolčno hrenovo juho ter ocvirki, z ravioli, ki jih napolnijo z mocarelo, bučkami in paradižnikom, pa tudi z nenavadno sladico, ki jo sestavljajo ajdovi žganci z medom, bela čokoladna krema, sveže maline in ajdove kokice. Na povsem drugem koncu, na Gorenjskem, pa je v Podbrezjah doma Restavracija Tabor, ena najboljših morskih restavracij daleč naokoli. Ribe na njihovih krožnikih so divje in dnevno sveže, hobotnica je izpod peke, da se res počutimo kot na morju, pa poleti morske in mesne dobrote popečejo tudi pri odprtem kaminu, na gredeli. Tabor je dokaz, da morje ni daleč, z odličnimi mešanimi školjkami na rdeče pa ga bodo pripeljali tudi na Ptuj.

To soboto se bo Ptujčanom prvič predstavila tudi štrukljarnica Moji štruklji Slovenije iz Ljubljane, ki s to jedjo v številnih tradicionalnih in sodobnih, inovativnih različicah navdušuje domačine in turiste, ki obiščejo osrednjo ljubljansko tržnico. Vedno se potrudijo, da so njihovi štruklji pripravljeni iz lokalnih in svežih sestavin, še bolj sveže pa so njihove kulinarične domislice, kot so čokoladni ali številni sezonski štruklji. Na drugo stran sveta pa jo bomo mahnili z zadnjo novostjo tokratne Odprte kuhne na Ptuju, kjer bo svoje sočne in slastne takose prvič ponudila simpatična ekipa iz El Patron Tacos &Store. Tu bodo na svoj račun prišli iskalci avtentične mehiške poulične hrane, ki se kar precej razlikuje od tega, kar poznamo iz slovenskih mehiških restavracij. Glavna zvezda menija na njihovi stojnici bodo torej tradicionalni takosi, z govedino ali svinjino in domačimi salsami bogato obložene koruzne tortilje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.