07:41, čet, 18. Apr

Z nakupom povratnega kozarca pomoč za dečka Matijo





Mestna občina Maribor se je pridružila mariborskim Lions klubom v akciji zbiranja sredstev za štiriletnega Matijo, ki ima cerebralno paralizo oziroma njeno spastično obliko, diplegijo. Povezali so se v skupni akciji “Dobrodelni kozarci za Matijo”.

Z nevrološko in ortopedsko operacijo, ki bi ju lahko opravili v otroški bolnišnici v St. Louisu v ameriški zvezni državi Missouri, bi lahko po oceni pediatričnega nevrokirurga dr. T. S. Parka Matija bistveno bolj kakovostno zaživel, med drugim:  trajno bi lahko zmanjšali ali odpravili spastičnost;  izboljšali bi držo pri sedenju in hoji; povečali bi agilnost in izboljšali gibanje;  preprečili bi težave, ki bi se še lahko razvile na stopalih, kolenih in hrbtenici.

Dobrodelni kozarec za Matijo. Vir: Facebook, MO Maribor
Dobrodelni kozarec za Matijo. Vir: Facebook, MO Maribor

Stroški operacij, opornic in dodatni stroški bi skupno nanesli več kot 68 tisoč evrov, prišteti bo treba še stroške potovanja za Matijo in spremljevalce ter fizioterapij in ortopedskih pripomočkov. MOM bo zato donirala povratne kozarce, ki so jih doslej uporabljali na javnih prireditvah v Mariboru, kot so martinovanja, silvestrovanje in podobne. V sklopu prireditev Čarobnega decembra 2019 jih bodo prodajali gostinci, ki se bodo priključili tej dobrodelni akciji. Da sodelujejo v njej, bo jasno označeno z nalepko na vidnem mestu. Na teh stojnicah bodo lahko gostje pijačo naročili v »dobrodelnih« kozarcih, in za ceno enega evra kozarec tudi odnesli s sabo domov.

Z računom v žreb za nagrade

Ves denar od prodanih kozarcev bo šel neposredno v sklad za Matijo. Za to bo poskrbel Lions klub Piramida, ki bo konec decembra na Trgu svobode postavil tudi svojo stojnico. Z računom, iz katerega bo razviden nakup dobrodelnega kozarca, bodo lahko obiskovalci prireditev Čarobnega decembra 2019 tudi sodelovali v silvestrskem žrebanju za tri lepe nagrade (v sklopu silvestrovanja na Trgu Leona Štuklja). Na račun bodo napisali svoje podatke (ime, priimek, kontakt …) in ga odvrgli v boben, postavljen pod odrom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.