Z dobrodelnim koncertom v pomoč ptujskim gasilcem

Pred kratkim je ptujsko območje trikrat prizadelo močno neurje. Škodo so utrpeli prav vsi, tudi kot skupnost, zato so se mladi odločili, da je čas, da stopijo skupaj, kot Ptujčani. “Združimo moči in skupaj pomagajmo!“, so zapisali. Tako bodo v torek, 30. julija na Slovenskem trgu pripravili “Ptujcajt” dobrodelni dogodek za domače gasilce, poln glasbe, ustvarjalnosti, solidarnosti in dobre volje.

Gasilci so v neurju prvi priskočili na pomoč in preprečili katastrofo. Še več dni so odpravljali nastalo škodo, pokrivali strehe, črpali vodo, odstranjevali polomljena drevesa in pomagali, kjer le lahko. Zdaj želimo mi pomagati njim,” so zapisali člani skupine Infected v imenu mladinske iniciative.

Z dobrodelnim koncertom bodo zbirali sredstva in jih podarili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ptuj. Na oder Slovenskega trga oziroma “dnevne sobe” Ptuja pa so povabili domače kulturnike in subkulturnike, pa tudi prijatelje, ki bodo s svojim programom pričarali prav poseben vseptujski večer.

Na odru se bodo zasedbi Infected pridružili Amo, Anomalo, Herbalist in Lamberjack. Priključili so se tudi vinarji in gostinci z Murkove, Prešernove in Slovenskega trga, podporo pa so nam izkazali še umetniki Tjaša Čuš, Dušan Fišer in Tomaž Plavec, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, DPD Svoboda Ptuj, Petovio LXIX, Klub ptujskih študentov, OuiChef, Agencija DAMN, Društvo CET Platforma in še številni domači podjetniki, društva in zavodi.

Skupina Infected

Skupina Infected

Skupina Infected želi z mladinsko iniciativo povezati mesto v solidarnosti do someščanov, ki so doživeli najhujše in tako prispevati svoj kamenček v mozaik obsežne sanacije mesta Ptuj. “Želimo si, da bi zbrali čim več sredstev in jih podarili domačim gasilcem, ki jih bodo izkoristili za nakup ali popravilo opreme, poškodovane v katerem od neurij, ter sredstev, ki jih pri svojem delu potrebujejo,” je povedala Taja Islamovič iz skupine Infected.

Osrednji del dobrodelnega dogodka je koncert v stilu Live Aid, ki se bo odvijal med 17. in 23. uro. Ob tem bodo v popoldanskem času potekale otroške delavnice in srečelov z bogatim nagradnim skladom, ki so ga napolnili domači podjetniki in podporniki dogodka. Vrhunec druženja pa bo prihod gasilcev in predstavitev njihove opreme. Obiskovalci bodo med dogodkom lahko prispevali sredstva poljubne višine na označenih mestih ali s sodelovanjem v srečelovu. Svoj delež bodo od prodane hrane in pijače prispevali tudi gostinci, honorarjem pa so se v namen dobrodelnosti odrekli tudi nastopajoči in vsi sodelavci dogodka Ptujcajt.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV