10:11, pet, 29. Mar

Vzrok požara in višina škode po požaru v Waldorfskem vrtcu še nista znana





Kriminalisti nadaljujejo preiskavo požara, ki je v soboto zvečer izbruhnil v zasebnem waldorfskem vrtcu Studenček v Mariboru. Vzrok požara in višina gmotne škode bosta predvidoma znana v ponedeljek. V vrtcu so medtem organizirali varstvo za otroke, ki ga bodo potrebovali v prihodnjih dneh.

waldorfski vrtec studenci požar (2)Kot je pojasnil Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor, je v soboto zvečer zagorel objekt velikosti 10 krat 30 metrov. Okoli 130 gasilcev Gasilske brigade Maribor ob pomoči osmih prostovoljnih društev je požar hitro pogasilo, policisti pa kraj dogodka zavarovali. Po poročanju Radia Slovenija je bil eden od gasilcev lažje poškodovan.

Z ogledom so policisti nadaljevali danes, da bi ugotovili vzrok požara, višino nastale škode in druge okoliščine požara. Izsledki kriminalistične preiskave bodo predvidoma znani v ponedeljek, po nekaterih informacijah pa naj bi požar izbruhnil v delu objekta, kjer je kuhinja.

Zakaj je zagorelo, ne vedo niti v omenjenem vrtcu, prav tako ne morejo oceniti višine nastale škode. Direktorica vrtca Viktorija Kovačič je stanje po požaru ocenila kot “strašno”. Po njenih besedah je ostrešje objekta videti neuporabno, prav tako je vsa lesena oprema prepojena z vodo. Ko bodo vso opremo pregledali, bodo lahko ocenili, kaj je še uporabno, je povedala.

Sicer pa trenutno v vrtcu poteka obsežna delovna akcija, v kateri sodeluje več kot 60 staršev in podpornikov vrtca. Po besedah Kovačičeve je bil odziv ljudi, ki so pripravljeni pomagati, neverjeten. Zato so “dobili upanje, da se bo zadeva rešila”.

Na kraju požara se je oglasil tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je zagotovil, da bo občina takoj ukrepala, poiskala rešitve za sanacijo ter zagotovitev ustreznih pogojev za otroke v čim krajšem času. Objekt, v katerem je vrtec, je namreč v lasti občine. Direktorico vrtca je poklical tudi minister za izobraževanje Jernej Pikalo, ki je ponudil pomoč, prihodnji teden pa si bo prizorišče požara tudi ogledal.

V vrtcu so medtem že našli rešitev, kam bodo v prihodnjih dneh namestili otroke, ki potrebujejo varstvo. Enoto, v kateri je zagorelo, obiskuje nekaj več kot 50 otrok, večina jih bo v ponedeljek in torek po besedah Kovačičeve ostala doma, tiste, ki varstvo nujno potrebujejo, pa bodo namestili v drugi enoti vrtca. Od srede naprej pa bo varstvo normalno potekalo v prostorih bližnje waldorfske osnovne šole, kjer so jim zagotovili prostore, je še pojasnila Kovačičeva.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.