Vremenska ujma tudi danes ni prizanesla okolici Ptuja

Potem ko je hudo neurje območje Ptuja z okolico prizadelo že v nedeljo in se ponovilo v petek, mu tudi danes vreme ni prizaneslo. Iz okolice najstarejšega mesta namreč ponovno poročajo o siloviti ujmi s točo. Krajevne nevihte s točo so besnele tudi ponekod na Primorskem, med drugim v Goriških Brdih in v okolici Nove Gorice.

Posledice včerajšnjega neurja na Ptuju, foto: Toš Tosch Mihael

Posledice včerajšnjega neurja na Ptuju, foto: Toš Tosch Mihael

Nevihta na Ptujskem je sicer po poročanju portala Neurje.si pripotovala iz smeri Avstrije, preko Slovenskih Goric obšla Ptuj in nadaljevala pot v smeri Hrvaške. Toča je tokrat tolkla tudi po območju Haloz in sodeč po poročilih s terena povzročila precejšnjo škodo v tamkajšnjih vinogradih.

Ozračje naj bi se po napovedih meteorologov sicer umirilo šele zvečer. Do tedaj pa naj bi nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo nastajale zlasti na severovzhodu Slovenije, na Goriškem in na južnem Primorskem.

Tudi na prometnoinformacijskem centru še vedno opozarjajo, da močna neurja ponekod po državi ovirajo promet. Voznike pozivajo k previdni vožnji in jih opozarjajo, naj se ne ustavljajo v predorih in pod nadvozi.
Vir: STA

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV