04:34, sob, 20. Apr

VLM Airlines likvidiran





Belgijski letalski prevoznik VLM Airlines, ki je pred časom imel iste kitajske lastnike kot najemniki mariborskega letališča, od koder je preko Münchna do nedavnega letel v Antwerpen, je v petek opravil svoj zadnji polet. Lastniki so se namreč na izredni skupščini odločili za likvidacijo družbe in tako poleg mariborske ukinili tudi druge linije.

Vir: http://flyvlm.force3.be
Vir: http://flyvlm.force3.be

Kot so ob tem sporočili iz letalske družbe, je odločitev skupščine stopila v veljavo takoj, za stike s potencialnimi kupci pa so za likvidacijska upravitelja imenovali Yourija Steverlyncka in Birgitto Van Itterbeek.

VLM Airlines, ki je imel v svojem voznem parku pet letal fokker 50 in je letel tudi s slovensko licenco, je v začetku avgusta najprej prekinil letenje v Maribor, kmalu zatem pa napovedal tudi ukinitev povezav Antwerpna z Aberdeenom, Birminghamom, Kölnom-Bonnom, Münchnom in Rostockom.

Čeprav so vodilni v letalskem podjetju zatrjevali, da se bodo osredotočili na pogodbene čarterje in povezavi z letališčema London City in Zürich, so lastniki zdaj sprejeli drugačno odločitev in družbo s 85 zaposlenimi likvidirali.

Kot ob tem ugotavlja slovenski letalski portal Sierra5, takšna odločitev za letalske analitike ni presenečenje. VLM Airlines je namreč v kratkem času odpovedal večino svojih letov, skušal ohraniti le še dve povezavi, tri letala pa prodal švedski letalski družbi Amapola Flyg, ki v glavnem leti za večje distribucijske konzorcije z manjših skandinavskih letališč.

Belgijska letalska družba je bila ustanovljena leta 1993 in je prvič bankrotirala leta 2016. Kmalu zatem so napovedali, da bodo ponovno začeli z leti in oktobra 2017 začeli leteti na letališče London City. Iz Maribora so lansko poletje nekajkrat poleteli v Split in Dubrovnik, od februarja do avgusta letos pa preko bavarske prestolnice do Antwerpna.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.