08:14, pet, 29. Mar

Vlada sredin obisk Podravja začenja v Mariboru, zaključuje na Ptuju





Vladna ekipa na čelu s premierjem Mirom Cerarjem, ki bo v sredo obiskala Podravje, bo obisk začela z jutranjim delovnim sestankom v mariborskem gledališču. Predsednik vlade bo nato obiskal nekaj podjetij, ministri pa regijske inštitucije iz svojih resorjev. Obisk bodo popoldne končali s skupnim posvetom na Ptuju.

Ptuj, foto STA

Premier Cerar bo po jutranjem sestanku vlade na voljo za izjave medijem, nato pa se bo najprej odpravil na obisk v podjetniški center Tkalka v Mariboru. V nadaljevanju bo obiskal podjetja Apis-Vita v Framu, v Slovenski Bistrici se bo srečal z vodstvom enega največjih slovenskih izvoznikov Impola, nato pa bo si bo v Ormožu ogledal še kovinarsko podjetje Kev.

Med osrednjimi dogodki vladnega obiska bo opoldanski strokovni posvet o razvojnih potencialih Podravja na mariborskem letališču, kjer bodo sodelovali predstavniki gospodarskega in infrastrukturnega ministrstva ter ministrici za okolje in prostor in vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Župani občin zgornjega Podravja se bodo popoldne v Selnici ob Dravi srečali z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem.

Mariborski župan Andrej Fištravec bo na mestni občini sprejel finančnega ministra Dušana Mramorja in infrastrukturnega ministra Petra Gašperšiča, nato pa tudi obrambno ministrico Andrejo Katič, s katero bosta podpisala menjalno pogodbo za nekatera zemljišča v občini. Mramor bo pozneje obiskal še vodstvi NKBM in Zavarovalnice Maribor.

foto: sta
foto: sta

Kmetijski minister bo med drugim obiskal bistriško Tovarno olja Gea ter kmetiji v Makolah in Podlehniku, gospodarski minister Zdravko Počivavšek pa se bo s predstavniki regijskih podjetij srečal na mariborskem letališču, sam pa obiskal kidričevski Talum.

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar se bo srečala s predstavniki Policijske uprave Maribor in obiskala nastanitveni center v Šentilju, pravosodni minister Goran Klemenčič pa bo obiskal mariborsko sodišče, tamkajšnje tožilstvo, zapore in pravno fakulteto.

Zdravstvena ministrica Milojka Kolar Celarc bo dopoldne v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, popoldne pa v ptujski bolnišnici in tamkajšnjem zdravstvenem domu, kjer jih zanima predvsem, kako bo z gradnjo urgentnega centra.

Ministrica za kulturo se bo udeležila okrogle mize Javnega sklada za kulturne dejavnosti in se sestala s predstavniki občine Cirkulane ter tamkajšnjim društvom za oživitev gradu Borl. Okoljska ministrica Irena Majcen si bo ogledala še visokovodne nasipe v Dupleku ter se z vodstvom občine pogovarjala o nadaljnjih ukrepih za zagotovitev poplavne varnosti.

Celodnevni obisk bo vlada zaključila s popoldanskim regionalnim razvojnim dialogom za podravsko regijo na ptujski gimnaziji, na katerega so vabljeni župani, gospodarstveniki in ostali predstavniki regijski razvojnih inštitucij.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.