20:26, pet, 19. Apr

Vlada danes o ukinitvi vinjet na hitri cesti skozi Maribor





Vlada bo danes med drugim odločala o predlogu, da se mariborska hitra cesta med Pesnico in Teznim z novim letom prekategorizira v regionalno cesto in bo tako izvzeta iz vinjetnega sistema. Še naprej bodo tam cestninili tovorna vozila z maso nad 3,5 tone.

Vir: DARS
Vir: DARS

vinjeta 2019

Na omenjenem odseku bo tako z začetkom naslednjega leta opuščeno cestninjenje za osebna vozila in motorna kolesa, saj sedanja hitra cesta z izgradnjo vzporedne avtoceste ni več namenjena tranzitnemu prometu, pač pa je v veliki meri ohranila le lokalni promet mesta z njegovim zaledjem.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je s tem izpolnila dano obljubo, da bo predlog spremembe pripravila še pred koncem leta, država pa bo po več letih zahtev iz lokalnega okolja le prisluhnila argumentom mariborske občine in Stranke mladih – Zelenih Evrope, da je cestninjenje na odseku od pesniškega rondoja do Teznega nezakonito.

Na seji bo vlada obravnavala tudi predlog novele zakona o vodah, ki bo dopolnila in spremenila določbe Sklada za vode z vidika namena porabe sredstev tega sklada. Predlog zakona bo omogočil dodatno financiranje izvedbe izrednih ukrepov v času povečane stopnje ogroženosti zaradi škodljivega delovanja voda in izrednih ukrepov po naravni nesreči, saj trenutni sistem financiranja ne omogoča takojšnje zadostne izvedbe potrebnih interventnih del oziroma izvedbe izrednih ukrepov za zavarovanje življenja ali zdravje ljudi ali njihovega premoženja, so sporočili z vlade.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.