03:09, pet, 19. Apr

Vijoličasti z dvema Brazilcema ta četrtek spet “lovijo” Evropo





Potem ko je NK Maribor zapustil Damjan Bohar, so ta manko v klubu nadomestili s še enim Brazilcem. Vijolični dres ima Felipe Silva Correia dos Santos, na kratko Santos. “Zaradi hitrosti in nadarjenosti ga je bilo enostavno opaziti,” je o novi okrepitvi dejal športni direktor kluba Zlatko Zahovič. Že ta četrtek pa vijoličaste čaka povratna tekma kvalifikacij za ligo Europa.

Kot je pojasnil Zahovič, so želeli klub okrepiti “z igralcem, ki rešuje situacije 1 na 1. Dobili smo kakovost, vrhunskega talenta in zdaj bomo vse naredili, da se čim prej prilagodi na mesto, klub, nove soigralce ter način igre Maribora.” Santosa so spoznali v spomladanskem delu prejšnje sezone, ko je po nogometni šoli Palmeirasa in vmesnih postajah v Braziliji ob prvem prihodu v Evropo nosil majico Ankarana. Tudi sam je ob prihodu v Maribor povedal, da je že v Ankaranu opazil veliki klub in komaj čakal na povabilo. “Želja, da bi kdaj dobil klic takšnega kluba, se mi je uresničila in zelo sem zadovoljen, da sem tukaj. Zdaj se začenja novo obdobje. Vem, kaj me čaka in pripravljen sem na trdo delo,” je dejal Santos, novi krilni vezist vijoličastih.

tekma, nk maribor, liga prvakov (12)

Lov na Evropo se nadaljuje doma
Ta četrtek se sezona uradno pričenja tudi v Ljudskem vrtu. Ob 20.15 bo na vrsti povratna tekma 1. kroga kvalifikacij za Ligo Europa, ko se bodo Mariborčani pomerili s FK Partizani iz Tirane. Naj spomnimo, da so se s prve tekme 1. kroga domov vrnili z zmago (0:1), kar pomeni, da so trenutno v prednosti za napredovanje. Domači navijači se bržkone nadejajo, da bodo podoben uspeh videli tudi na lastne oči, v Domu prvakov. Na tekmi, kjer bodo vijoličasti na domači zelenici prvič zaigrali v (originalni barvi) novih dresih ter hkrati na prvi uradni tekmi, odkar je domače igrišče obnovljeno z novo, “sveto” travo. Pri računici nadaljnjih tekem pa naj omenimo, da bi se NK Maribor, v primeru zmage nad FK Partizani, v naslednjem krogu kvalifikacij pomeril z zmagovalcem dvoboja med FC Chikhura Sachkhere in Beitar Jerusalem FC.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.