11:34, čet, 28. Mar

Vijoličasti rokometaši začeli s pripravami na novo sezono





Člani rokometnega kluba Maribor Branik so se včeraj zbrali na prvem treningu in pričeli s pripravami na sezono 2019/2020. Trenerska ekipa Maribora, ki ji poveljuje Marko Šibila, je skrbno pripravila načrt priprav, skozi katere bodo igralci do začetka sezone stopnjevali svojo formo.

Prve treninge namenjamo oceni trenutne pripravljenosti igralcev. Prvi vtis je dober, saj se je način dela v zadnjih letih spremenil. Igralci zdaj tudi med počitnicami sami skrbijo za individualno pripravljenost, zato lahko takoj začnemo s poglobljenimi rokometnimi treningi,” po prvem dnevu trdega dela razkriva Šibila.

FOTO: RK Maribor Branik
FOTO: RK Maribor Branik

Vijoličaste do 7. septembra, ko se začne 1. Liga NLB, čaka tudi serija pripravljalnih tekem, o katerih vas bomo obveščali sproti. “Čaka nas nekaj zanimivih pripravljalnih tekem. Pomerili se bomo z nekaterimi domačimi in tudi tujimi ekipami. Z raznolikostjo bomo skušali pokriti vse spektre, ki jih potrebujemo za dvig naše igre. Glavni cilj je, da začetek sezone pričakamo optimalno pripravljeni,” dodaja trener Maribora.

Prvi teden bo zasedba na treningu nekoliko okrnjena

Zaradi mladinskega svetovnega prvenstva manjka hrvaški krožni napadalec Adrijan Miličević, zaradi reprezentančne akcije pa so odsotni tudi Izidor Budja, Jan Hočevar in Nejc Planinšek, ki bodo na začetku avgusta Slovenijo predstavljali na svetovnem prvenstvu za igralce do 19 let. Ob naštetih zaradi zdravstvenih težav manjkata še Marin Buneta in Matija Golik.

Več pozornosti uigravanju

Zasedba vijoličastih bo v novi sezoni nekoliko spremenjena, zato bo trenerska zasedba na pripravah veliko pozornosti namenila tudi uigravanju. Šibila o novincih in o izzivih, da se slednji čimprej vklopijo v ekipo razmišlja le o prednostih.

Trener RK Maribor Branik Marko Šibila, FOTO: RK Maribor Branik
Trener RK Maribor Branik Marko Šibila, FOTO: RK Maribor Branik

Vsi fantje so zelo motivirani in si želijo uveljaviti svoj potencial. So ambiciozni, v Mariboru pa vidijo možnost razvoja in preskoka na višji nivo. Prepričan sem, da se bodo vsi dobro vključili. Verjamem, da bodo napredovali in da bo s tem veliko pridobila tudi ekipa,” zaključuje Šibila.

Uvodna tekma sezone proti Krki

Sezona 2019/2020 se za Mariborčane začne 7. septembra. V 1. krogu se bodo vijoličasti srečali s Krko. Seznam igralcev, ki so se zbrali na prvi dan priprav: Julian Jerebie, Filip Jerenec, Martin Kocjančič, Luka Kljun, Nikola Ranevski, Gašper Pungartnik, Jan Sivka, Tadej Sok, Erik Štamic, Andraž Velkavrh in Dani Zugan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.