08:02, tor, 19. Mar

Vijoličasti rokometaši proti Krki potrditi 4. mesto





Na sporedu je zadnji krog rednega dela Lige NLB. Znani so tako udeleženci končnice za prvaka kot končnice za obstanek, mariborski rokometaši pa se bodo po dveh sezonah ponovno borili za najvišja mesta. Mariborčani tudi po sobotnem gostovanju v Novem mestu želijo zadržati 4. mesto na lestvici.

Vijoličasti rokometaši so se končnico za prvaka zagotovili že dva kroga pred koncem rednega dela. V zadnjem krogu jih čaka gostovanje pri Novomeščanih, ki se kot zmagovalci letošnjega Superpokala presenetljivo niso uvrstili v končnico za prvaka. Kljub vsemu je vsaka točka še kako pomembna, saj se le-te prenesejo v končnico. Mariborčanom na 4. Mestu samo za točko zaostanka tesno sledijo Koprčani, zato si tudi v Novem mestu želijo polnega izkupička.

FOTO: RK Maribor Branik

Prvi cilj je z uvrstitvijo v končnico za prvaka izpolnjen, a se ne mislimo ustaviti pri tem. Vsaka točka je pomembna in tudi v Novem mestu, kjer nas čaka zahtevno srečanje, si želimo polnega izkupička. Kljub temu, da so imeli rokometaši Krke med tednom še pokalno srečanje, menim da to ne bo olajševalna okoliščina za nas, tako da bomo morali dati svoj maksimum. To bomo tudi storili in menim, da lahko pridemo do nove zmage,” je dejal Filip Jerenec, ki dodaja, da je vzdušje v moštvu na vrhuncu.

Komaj čakamo končnico za prvaka, da se še enkrat pomerimo z najboljšimi moštvi v tej sezoni in da si priigramo vstopnico za Evropo v prihodnji sezoni. Motivacije ne manjka, sedaj še bolj zavzeto in trdo delamo na treningih in verjamem, da se bo to poznalo že na sobotnem srečanju s Krko,” je zaključil 23-letni Ptujčan.

Srečanje med MRK Krka in RK Maribor Branik se bo v soboto 16. marca v novomeški Športni Dvorani Marof pričelo ob 18. uri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.