19:50, sre, 24. Apr

VIDEO: Županja Ruš pozabila na povezovanje barv?





V času volilne kampanje je namreč Urška Repolusk, takrat še kandidatka za županjo in zdajšnja županja Občine Ruše, občane pozivala naj ji dajo priložnost, da poveže barve v občinskem svetu, ter da skupaj oblikujejo boljše življenje v občini. Danes je na povezovanje barv že pozabila.

Samoiniciativni umik razprave o proračunu kaže, da je tudi županja ugotovila, da je odlok o proračunu Občine Ruše za leto 2019 slabo pripravljen. Da je proračun slabo pripravljen se strinjajo tudi nekateri koalicijski svetniki, opozicijski pa prav vsi. Predvsem županji očitajo, da je proračun pripravila brez predhodnega usklajevanja z opozicijskimi svetniškimi skupinami, kot je obljubljala v predvolilnem času s sloganom “povezane barve”. Kaže, da je pri tem šlo zgolj za predvolilni spin, ki je po izvolitvi postal zgolj že večkrat slišano predvolilno leporečenje. Opozicijski svetniki ji namreč očitajo, da z njimi sploh ne komunicira.

Zaplet pri imenovanju članov odborov in komisij
Prav tako je na 2. redni seji prišlo do zapleta pri imenovanju odborov in komisij pri čemer je bilo pozabljeno “povezanje barv”. Predstavnik največje opozicijske stranke oziroma liste, ki ima v občinskem svetu največ sedežev, je v imenu celotne liste protestno umaknil vse njihove predloge zaradi nestrinjanja s kadrovanjem odborov in komisij. Prepričani so, da v tem primeru gre za nespoštovanje volilnih rezultatov.

Koalicija je nato le sklicala 15 minutni odmor, da so se člani komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja lahko sestali in na novo imenovali člane v odbore ter komisije. Sicer je koalicijski svetnik Martin Lesjak, listi ZA-združena akcija očital, da ima dvojna merila, saj so se v prejšnjem mandatu, ko so bili na oblasti, posluževali enake razporeditve članov v odborih in komisijah. Knez je na očitke odgovoril, da ne držijo, saj so se kvote vedno spoštovale, četudi so bili člani po odborih morda drugače razporejeni. V zdajšnjem primeru kadrovanja pa gre po besedah Darka Kneza za “povoženo demokracijo”.

Nezadovoljni s kadrovanjem v odbore in komisije so bili tudi drugi opozicijski svetniki, ki se prav tako počutijo “odrinjene” iz strani koalicije, saj tudi njihovi predlogi niso bili upoštevani.

Buren odziv nekdanjega župana
Zanimivo je tudi to, da je županja umik predloga o proračunu za leto 2019, komentirala kar na Facebook strani občine in tako izbrala informiranje pri katerem je v večini starejša populacija, nevešča rokovanja z računalniki in socialnimi omrežji, prikrajšana. Na zapise občine oziroma županje, kjer lahko zasledimo zasuk, saj lahko preberemo zapis, da bo županja upoštevala prispele predloge svetnikov, ki jih je pri pripravi prvega osnutka, popolnoma preslišala. Na ta zapis se je burno odzval nekdanji župan Uroš Razpet. “Saj ne bi rad pametoval ampak glede na to da zupanja se niti ni pozvala svetnikov in svetniskih skupin k predlogom ne razumem ravno o karerih prispelih predlogih tece beseda. Kot najvecja svetniska skupina (in s tem predstavniki najvec Rusanov) se sploh nismo bili pozvani k nikakrsnim predlogom pa zupanja ze zeli predlagati proracun? NEZASLISANO!!! Pa se to….dolgov seveda ni…zadolzili se nismo v 4 letih cisto nic, upam da bo zupanja uspela ohraniti tako dobro kondicijo obcine tudi v bodoce. Se pa seveda obveznosti do dolocenih projektov, ki so v teku. Morda nekoliko zahtevna tema za javno uradnico? Na zalost je pri vsaki menavi tako. Zupanja verjetno misli, da se je cas (in obcina) zacela z njo, vemdar na sreco ni tako. Nekaj znanja o proracunu ne bi skodilo preden se govori o taksnih nonsensih…ponudeno pomoc pa zupanja vztrajno zavraca 🙂 No, pa vso sreco kljub temu!” 

Vir: Facebook stran Občine Ruše
Vir: Facebook stran Občine Ruše

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.