07:57, pet, 29. Mar

VIDEO: Župani Spodnjega Podravja o domu starostnikov in komunali





Na včerajšnjem kolegiju županov Spodnjega Podravja, so se dotaknili aktualnega dogajanja v zvezi z dvigom cen oskrbnine v vseh enotah ptujskega doma upokojencev. Seznanili so se tudi z informacijami s področja komunale, ki jih je podal direktor Komunalnega podjetja Ptuj, Janko Širec. Razprava med župani se je najbolj vnela pri dvigu cen oskrbnine doma upokojencev.

Širec je župane seznanil glede idejnih zasnov projekta rekonstrukcije vodovodnega omrežja, o gradnjah v preteklih letih ter o načrtovanih nadgradnjah v naslednjem obdobju. Sicer je beseda tekla tudi o nedavnem poročilu računskega sodišča, ki je v oceni učinkovitosti dolgoročnega ohranjanja virov pitne vode v Sloveniji, med najbolj kritičnimi izpostavilo podtalnico v Spodnjem Podravju (več o tem izveste TUKAJ). Črpališče v Skorbi je tisto najbolj kritično. Iz tega z vodo oskrbujejo tudi prebivalce Mestne občine Ptuj.

Dom upokojencev viša cene oskrbnine

Razmere v ptujskem domu upokojencev so župani obravnavali na zahtevo kidričevskega župana Antona Leskovarja, ki se mu zdi dvig cen za 14 odstotkov alarmanten. Na trditve o dobrem delovanju doma je direktoric Jožici Šemnički odgovoril, da bodo zares uspešni šele takrat, ko bodo imeli najnižjo ceno za najboljšo storitev.

Spomnil je na dejstvo, da je prejšnje vodstvo, ki je bilo odstavljeno, delalo dobiček. Po besedah direktorice doma upokojencev, se je dobička v tistem obdobju nabralo za okoli 12 milijonov evrov, kar bodo skupaj z najemom že dodanih sedem milijonov evrov kredita namenili za gradnjo prizidka v Juršincih in novega doma v Žabjaku. Tudi lokacija je zmotila Leskovarja, saj so v Žabjaku za zemljišče odšteli 70 evrov za kvadratni meter, medtem ko bi v občini Videm pri Ptuju zemljišče enake kvalitete dobili za 20 do 30 evrov. Tamkajšnji župan Branko Marinič je informacijo potrdil in dejal, da je na voljo 120.000 kvadratnih metrov, pa jih iz doma upokojencev do sedaj še nihče ni povprašal karkoli glede te možnosti.

Tudi župana Občine Žetale, Antona Butolena so zmotile informacije o povišanju cen, lokaciji doma starostnikov in komunikacija vodstva z župani

Kolegij so končali z glasovanjem o tem, da župani vodstvo doma starostnikov Ptuj pozovejo k pripravi poročila o tem, kako bo zavod ravnal s presežkom denarja iz preteklih let. Zaradi večih različnih vprašanj v zvezi domom starostnikov pa bodo predlagali še sestanek z vodstvom Ministrstva za delo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.